Riješena agonija NK „Krajišnik“: Enes Tatarević imenovan za novog predsjednika kluba

jh

Potpisanim ugovorom Skupština je i dalje titular pokretne i nepokretne imovine „Krajišnika“

Na današnjoj  sjednici Skupštine NK „Krajišnik“ Velika Kladuša za novog predsjednika kluba odnosno predsjednika Upravnog odbora NK „Krajišnik“ na mandatni period od četiri godine imenovan je Enes Tatarević iz Cazina, koji živi i radi u inostranstvu. Članovi Skupštine su većinom glasova prisutnih (osam ZA i jedan PROTIV) donijeli Odluku o imenovanju Tatarevića, te dali ovlaštenje predsjedniku Skupštine da u ime NK „Krajišnik“ potpiše s njim Ugovor o međusobnim pravima i obavezama.

Potpisanim ugovorom Tatarević  se obavezao da će do 30.10.2022.godine izmiriti sve finansijske obaveze „Krajišnika“ koje iznose cca 200.000KM, te obezbjediti i uplatiti novčana sredstva za takmičenje seniora u Drugoj ligi FBiH – grupa „Zapad“, kao i za takmičenje omladinskog pogona (pioniri, pretpioniri, kadeti) u Nogometnoj ligi USK-a. U obavezi mu je i da imenuje sekretara kluba i da pronađe još četiri člana Upravnog odbora u što kraćem roku.

Potpisanim ugovorom Skupština je i dalje titular pokretne i nepokretne imovine „Krajišnika“, a u slučaju da su potrebna sredstva koja bi se osigurala eventualnom „Pozajmicom“ isključivu nadležnost za odobravanje takve radnje ima Skupština kluba, koja o tome donosi posebnu Odluku. Sva novčana sredstva koja se budu uplaćivala na transakcijski račun kluba mogu biti isključivo donatorska ili sponzorska.

Ovim imenovanjem Skupština je uspjela riješiti problem gašenja seniora kluba, a pred novim predsjednikom je puno posla i obaveza koje mora izvršiti u kratkom roku s obzirom na blizinu početka ligaških takmičenja seniora i omladinaca.