Riješene su sve dileme oko budućnosti Luke Modrića

.
Sanchez je sve rekao

 

Luka Modrić (38) ostat će član Real Madrida do kraja sezone bez obzira na sve priče o njegovom odlasku. Potvrdio je to izvršni direktor madridskog kluba Jose Angel Sanchez.

Luka Modrić ove sezone nije u prvom planu kod Carla Ancelottija. Prednost u timu imaju mlađi veznjaci i Modrić igra znatno manje nego u prethodnim sezonama.

Zbog toga se često spominje odlazak hrvatskog veznjaka iz Madrida. Spominjala se čak mogućnost odlaska u januaru naredne godine, no od toga neće biti ništa. Potvrdio je to izvršni direktor Kraljeva Jose Angel Sanchez.

"Ne planiramo prodati Modrića u januaru", rekao je Sanchez i istakao je da nikakvih pregovora o njegovom odlasku nema: "Ne pregovaramo o njemu ni sa jednim timom iz Saudijske Arabije", rekao je Sanchez.

Luka će tako po svemu sudeći ostati član Reala do kraja sezone. Ovo će mu defnitivno biti posljednja sezona u Madridu i zatim će odlučiti hoće li nastaviti karijeru negdje drugo ili će okačiti kopačke o klin.

Modrić se u proteklom periodu povezivao s odlaskom u Inter Miami. Navodno je razgovarao i s Davidom Beckhamom o tome, no za sada je i ta opcija daleko od realne.

Riječi jednog od glavnih ljudi Reala dokaz su da bi on trebao u klubu ostati do kraja ove sezone i vidjet ćemo hoće li se to konačno i desiti.

Ove sezone 38-godišnji veznjak je odigrao 10 utakmica za Kraljeve i za sada nema nekog značajnog učinka za osvojene bodove kraljevskog kluba.

Luka se bliži nevjerovatnom 500. nastupu za Real. Dosad je dres Kraljeva oblačio 498 puta i ima učinak od 37 postignutih golova, te 77 asistencija.

Bez ikakve dileme je Hrvat jedan od najboljih veznjaka koji su ikad nastupali za Real Madrid i njegovo vrijeme provedeno u Madridu ostat će zauvijek upamćeno.