River i Boca igraju ovog vikenda van Argentine, tačna lokacija još uvijek nije dogovorena

Uzvratni susret finala Copa Libertadoresa između River Platea i Boce juniors bit će odigrana van Argentine ovog vikenda.

To je odlučeno na današnjem dvosatnom sastanku u Asuncionu na kojem su prisustvovali predsjednici klubova Rodolfo D'Onofrio i Daniel Angelici, predsjednik CONMEBOL-a Alejandro Dominguez i dva člana Izvršnog odbora CONMEBOLA-a Claudio Tapia i Robert Harrison.

Iako je predsjednik Boce Angelici tražio da se River suspenduje i Boci dodijeli pehar, Dominguez je to odbio i odlučio da se meč mora odigrati i to van Argentine.

Meč će biti odigran 8. ili 9. decembra, a mjesto odigravanja susreta nije još uvijek odlučeno.

Nezvanično, postoji nekoliko opcija: susret u Asuncionu, u Đenovi, Miamiju ili u Abu Dhabiju.

Iz Boce se nisu pomirili s tom odlukom, te će odmah uložiti žalbu. Angelici se još uvijek nada kako će njegov tim dobiti titulu za zelenim stolom, a očekuje od Disciplinske komisije CONMEBOL-a da napravi hitnu sjednicu i izbaci River iz takmičenja zbog incidenata koji su se desili pred uzvratni susret na El Monumentalu.

Podsjetimo, prvi meč na La Bomboneri završen je rezultatom 2:2, dok je zbog sigurnosne situacije uzvratni meč na El Monumentalu dva puta odgođen.

Pobjednik duela će osvojiti titulu najbolje južnoameričke ekipe i 18. decembra će igrati polufinale Svjetskog klupskog prvenstva u Abu Dhabiju.