Riznica sve bogatija: Karate as uzeo još jedno vrijedno odličje

/
Momak koji nas je ne tako davno obradovao bronzom na U21 planetarnoj smotri, ta zlatom u Seriji A, ovog puta je uzeo srebro na kontinentalnom šampionatu

Bh. karatista Anes Bostandžić osvojio je još jednu vrijednu medalju.

Adut Karate kluba Champion ispunio je obećanje i sa još jedne velike smotre se vratio sa odličjem - Evropskog prvenstva za mlađe seniore u kiparskoj Larnaki.

Momak koji nas je ne tako davno obradovao bronzom na U21 planetarnoj smotri, ta zlatom u Seriji A, ovog puta je uzeo srebro na kontinentalnom šampionatu u kategoriji iznad 84 kilograma.

Bostandžić je nizao pobjede nad predstavnicima Mađarske, tzv. Kosova, Hrvatske i Crne Gore, da bi u bici za primat poklekao u okršaju sa predstavnikom Italije.

Ovog puta na Anesovim grudima nije zasjalo zlato, međutim, za sve u klubu, uključujući i njegovog trenera Denis Muhovića, ovo srebro sija zlatnim sjajem. Evo i zašto:

"Tri mjeseca održavanja vrhunske forme, bez kvalitetnog odmora, sa jako puno putovanja koji su bili prepreka organizaciji kvalitetnog trenažnog procesa... Zato ova medelja definitivno ima zlatni sjaj", jasan je Muhović.

Izazovan početak godine se ovim ne završava. Uskoro slijedi još jedna smotra Serije A u Konji, ona će se bodovati za Evropske igre, koje su jedan od Anesovih ciljeva.

"Pred nama su novi izazovi za koje ćemo se pripremiti i učiniti ponosnim sve ljude koji nam pomažu. Veliko hvala svima prijateljima koji podržavaju naš rad, koji podržavaju naš turnir "Ilidža open", a na taj način daju ogroman doprinos vrhunskim rezultatima", zaključio je Muhović.

U Larnaki je punim sjajem zasjala Nejra Sipović, koja je osvojila zlatno odličje u kategoriji borbe U21 do 55 kilograma. Pored Anesa, srebro je pripalo i Aliju Arnautoviću, dok se bronzom okitila Marina Kurteš.