Robert Prosinečki: Nije da igrači nisu htjeli, nego nisu mogli

Robert Prosinečki vratio se iz Atine u Sarajevo gdje su ga na aerodromu dočekali novinari. Zanimalo ih je zašto smo nakon dobre partije protiv Finske podbacili u Grčkoj i da li Prosinečki ostaje na klupi BiH.

“To nam je svima pitanje koje ćemo detaljno analizirati u narednim danima i pokušati naći odgovore. Što se tiče mog ostanka razgovaraću sa ljudima iz Saveza, ali sada sam fokusiran da nađemo razlog loše igre.” rekao je između ostalog Prosinečki.

Svi se slažu kako je ekipa izgledala izmoreno, novinari su pitali da li je razmišljao da uvede svježe igrače.

“Mi smo imali puno problema sa povredama. Višća i Šunjić su otpali, za Kvržića nismo znali do pred samu utakmicu hoće li igrati, ranije se povrijedio Džeko tako da i nismo imali previše izbora. U drugom poluvremenu smo uveli tri svježa igrača, ali nisu donijeli nikakvu svježinu na terenu. Analiziraćemo da nađemo razlog zašto smo odigrali ovako”

Naredno pitanje je bilo da li još uvijek ima povjerenje igrača, te šta misli o izjavi Miralema Pjanića da smo osrednja reprezentacija.

“Igrači su sigurno htjeli, ali nisu mogli. Nakon poraza su jake emocije i svašta se izgovori, ali sigurno da je Miralem Pjanić jedan od naših najvažnijih igrača i da će biti važan za naredne utakmice i baraž” kaže između ostalog selektor BiH.

(Reprezentacija.ba)