Robert Prosinečki poslao jasnu poruku novim igračima u reprezentaciji

Izjava selektora BiH.

Fudbalska reprezentacija BiH rezultatom 4:1 je deklasirala Finsku u susretu sedmog kola grupne faze kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Nakon utakmice izjavu je dao Robert Prosinečki, selektor reprezentacije BiH za Novu BH.

- Momci su odradili veliki posao, sa trkom, sa svim onim što smo se dogovarali, mislim da ima kvalitete i mislim da smo potpuno zasluženo pobijedili sa 4:1. BiH izgleda jako dobro, i u odbrani i u sredini. Radili smo stvarno dobro i nagovijestili smo da ćemo sve dati u ovoj utakmici. Malo nam se potrefilo dati gol i kada ti želiš onda ti se sve dogodi, i penal, i sjajan gol Pjanića i hodžića. Mislim da smo odigrali odličnu utakmicu. Imamo dva dana do utakmice sa Grčkom, nije sve izgubljeno, rekao je na početku Prosinečki i dodao:

- Može biti. Teško reći da li je. Ali sigurno jako dobra utakmica koja je pokazala da momci mogu.

Nakon toga selektor BiH je govorio posebno o Zoranu Kvržiću, koji je bio njegovo iznenađenje za mnoge navijače Bosne i Hercegovine.

- Kvržić igra beka već godinu dana u Rijeci, pretvoren je u beka i sa njim smo dobili sigurnost u pasu i igri, u oba pravca. Bio je pravi naslov. Pripremio je i Gojakov gol koji je poništen zbog ofsajda. Odličnu utakmicu je odigrao Kovačević, drago mi je što se vratio i Hodžić, koji je od lutanja došao do Videotona, super je to sve bilo. Izet je imao preveliku želju i igrao je odlično, rekao je Prosinečki i osvrnuo se na duel sa Grčkom:

- Grci su sigurno uvijek nama nezgodni, sjećamo se poslije 2:0 i briljantnog poluvremena da su nas mogli pobijediti. Mislim da su nezgodni. Koliko god se priča da neće igrati najbolji igrači, oni će sigurno dati sve da naprave neke rezultate pod novim selektorom. Imali su puno kikseva, pogotovo onaj protiv Lihtenštajna. Oni nemaju šanse, ali sigurno neće biti laka utakmica, zaključio je selektor Zmajeva