Rođeni stigli u Mostar, navijači im priredili doček

asd
FK Velež je jučer jedini od tri predstavnika BiH prošao u drugo pretkolo UEFA Konferencijske lige.

Mostarci su u provm meču slavili s 2:1, a i u revanšu su bili bolji od rivala istim rezultatom. Coleraine je poveo golom Shevlina u 33. minuti, ali su u nastavku Brandao i Anđušić režirali preokret Veleža.

Avion sa igračima i stručnim štabom stigao je jutros na mostarski aerodrom, a Rođene su dočekali i navijači koji su došli da im čestitaju na sjajnom rezultatu u Evropi.

Feđa Dudić je po dolasku izjavio:

"Nenaspavan i sve, ali sigurno jedan predivan osjećaj. Nadam se da ćemo i za sedam dana dostojno predstavljati Mostar i BiH. Pozivam sve da budu na Grbavici i danam pomognu kao i u prvoj utakmici".

Velež sezonu u Premijer ligi BiH otvara u ponedjeljak protiv Posušja, ali slijedi uskoro novi evropski izazov. Njihov rival bit će grčki velikan AEK.

U ponedjeljak novi žrijeb u sjedištu UEFA-e, učestvuju dva bh. kluba!

U ponedjeljak, 19. jula u Nyonu su na programu dva nova žrijeba.

Prvo će biti održan žrijeb trećeg pretkola Lige prvaka, nakon toga žrijeb trećeg pretkola Europa lige, a poslije toga i žrijeb trećeg pretkola Konferencijske lige.

Bh. javnosti će svakako biti najzanimljiviji ovaj posljednji koji će početi u 14 sati. U njemu će učestvovati Velež i Borac.

Bh. prvak će se naći u žrijebu na stazi šampiona, dok će Mostarci biti postavljeni u glavnu stazu. Tada će saznati moguće rivale u trećem pretkolu.

Inače, da bi se našli u trećem pretkolu prvo moraju preskočiti drugu prepreku. Borac će igrati protiv prvaka Sjeverne Irske, Linfielda, dok Velež očekuje mnogo teži zadatak i duel protiv AEK-a iz grčke.

Prvi susreti drugog pretkola su na programu 22. jula. Velikan iz Platonove će gostovati u Belfastu, dok će Rođeni ponovo na stadionu Grbavica dočekati velikana iz Atine. Revanši su sedam dana kasnije.

Borac je automatski nakon ispadanja iz Lige prvaka od Cluja završio u drugom pretkolu, dok je Velež tu fazu kvalifikacija izborio sa dvije pobjede od po 2:1 nad Coleraineom.