Roma nudi Interu Edina Džeku i još dvojicu igrača za Maura Icardija

Ljetni prelazni rok mogao bi nam ponuditi mnogo uzbuđenja, a sve su prilike da će sredinu promijeniti i bh. napadač Edin Džeko.

Već nekoliko sedmica se uveliko špekuliše o tome da će Džeko ovog ljeta napustiti Romu i da će karijeru nastaviti u dresu milanskog Intera.

Italijanski mediji objavili su da je Džeko sve dogovorio s Interom, ali da se još uvijek čeka da Roma i klub s Meazze pronađu zajednički jezik. Iako se činilo da će Roma pristati na 12 miliona eura odštete sada su u Rimu smislili novi plan.

Romina želja je da dovede Maura Icardija koji je otpisan u Interu. Icardiju je jasno rečeno da neće računati na njega nakon svih skandala koje je ovaj argentinski napadač napravio u proteklim mjesecima.

Rimski klub je htio prvo da uključi Icardija u transfer Džeke, te da oniuz sve to plate i određenu sumu novca, no sada na Olimpicu imaju sasvim drugi plan, piše SportSport.ba.

Novinar Gianluca Di Marzio objavio je sinoć da je Antonio Conte odlučio da Icardi neće igrati u njegovom timu i da ga Inter može odmah prodati. U Romi su s oduševljenjem dočekali ovu vijest i već spremili ponudi.

Kako prenosi Football Italia Roma će Interu ponuditi čak trojicu fudbalera u zamjenu za Icardija, a u sve to bit će uključen i Džeko. Pored našeg kapitena Roma je Interu spremna dati još Aleksandra Kolarova i Stephana El Shaarawyja.

Ukoliko Inter pristane na ponudu koja je itekako primamljiva onda Roma neće morati plaćati dodatno obeštećenje za Icardija. U Rimu žele da podmlade ekipu, a novi tim Vučice trebao bi predvoditi argentinski napadač.