Roma u finišu ostala bez pobjede protiv Porta, Džeki svih 90 minuta

dzeko
U sklopu priprema za novu sezonu fudbaleri Rome i Porta odigrali su pripremnu utakmicu u kojoj na kraju pobjednika nije bilo - 1:1.

U prvom poluvremenu Porto je bio bolji rival. Tim Sergija Conceicaa stvorio je nekoliko izglednih prilika, ali do gola nisu uspjeli doći.

 

Početkom nastavka Roma je mogla do pogotka. U velikoj je šansi bio Edin Džeko, ali je kapiten bh. selekcije u 53. minuti šutirao pored gola.

Ipak, samo tri minute kasnije Vučica je povela preko Mancinija koji je iskoristio lijepu asistenciju Zaniola.

U 64. minuti totalni haos na terenu nakon što je Pepe žestoko faulirao Henrikha Mkhitaryana. Kao da nije u pitanju prijateljski meč.

 

Pepe je udario igrača Rome i završio na terenu, ali ni Mkhitaryan nije ostao dužan i krenuo je u okršaj s defanzivcem Porta. U to su se uključili i ostali igrači oba tima nakon čega je nastao pravi haos.

Treneri oba tima su također ušli u teren kako bi smirili strasti, a igrači Rome su pokazivali da je zaista nepotrebno tako ići u duele u pripremnim utakmicama.

Kada se mislio da će Rimljani slaviti u ovoj utakmici, njihovu mrežu je u 89. minuti zatresao Vitinha i tako ih ostavio bez pobjede.