Ronaldo dobio pitanje da li potpisuje za Al Nassr, pa kratko odgovorio

.
Cristiano Ronaldo je trenutno slobodan nogometaš i biće zanimljivo vidjeti gdje će nastaviti karijeru, no čini se da je trenutno najbliže odlasku u Saudijsku Arabiju. On to ipak za sada ne želi priznati.

 

Ronaldo je trenutno na Svjetskom prvenstvu sa svojim Portugalom i izborio je plasman u četvrtfinale.

Jučerašnji meč gledao je sa klupe, a šansu dobio tek 20 minuta.

Jasno je da mu je ego itekako povrijeđen, no nije želio to da se vidi. Čestitao je saigračima nakon meča, ali i pozdravio navijače koji su bili sretni i raspjevani.

Sve više se piše o tome da će Ronaldo put Saudijske Arabije gdje će pojačati Al Nassrom, te da će za to imati 200 miliona eura godišnje. Navodno će potpisati na dvije i pol sezone i to odmah u januaru, a novinari su jučer uspjeli kratko da pitaju Portugalca da li je taj transfer završen.

“Ne, to nije istina“, kratko je kazao Ronaldo, te zatim poslao sjajnu poruku legendarnom Brazilcu Peleu.

"Želim brz oporavak Peleu, on je naš kralj. Sanjam li da postanem šampion svijeta? Naravno", kratko je rekao Ronaldo, a zatim je otišao u autobus reprezentacije Portugala.

Portugal već u subotu igra utakmicu četvrtfinala protiv Maroka i bit će zanimljivo vidjeti da li će Santos ponovo ostaviti Ronalda na klupi i prednost dati Ramosu što ne bi bilo iznenađenje nakon fantastične partije ovog 21-godišnjaka u sinoćnjoj utakmici.

Ronaldo je bio starter u mečevima grupne faze, ali je Santosu zasmetalo njegovo ponašanje kada ga je izveo iz igre protiv Južne Koreje, te je Cristiano jasno dao do znanja da mu se takav potez ne sviđa.

Jasno je da on želi biti na terenu svaku minutu, ali činjenica je da su godine već učinile svoje i da nije na nivou od prije nekoliko godina, te da je možda i vrijeme da mjesto u reprezentaciji Portugala prepusti nekom mlađem.

Ronaldo je napustio Manchester United nakon kontroverznog intervjua koji je dao novinaru Piersu Morganu, u kojem je otvoreno kritikovao klub i bivšeg menadžera Erika ten Haga.

Biće neobično vidjeti ga vjerovatno u skroz drugačijoj nogometnoj ligi u odnosu na one u kojima je igrao, ali novac je očito presudio i CR7 će na taj način staviti tačku na veliku i bogatu karijeru.

Prethodno je igrao u Manchester Unitedu u dva navrata, bio je na početku član lisabonskog Sportinga, a velike stvari radio je u Madridu kao igrač Reala. Prije povratka na Old Trafford igrao je za Juventus.

Otkako se prošlog ljeta ponovo pridružio Uniteedu, Ronaldo je imao turbulentno vrijeme, boreći se da dobije minutažu.

Ostao je na klupi za rezervne igrače unatoč gubitku od 4:0 protiv Manchester Cityja, a u utakmici protiv Tottenhama odbio je ući na teren kao zamjena i projurio je kroz tunel prije kraja utakmice.