Ronaldo postavio ultimatum, stigla ekspresna reakcija Manchester Uniteda

.
Portugalac bi da ide

Kako javljaju španski mediji Cristiano Ronaldo bi ponovo mogao promijeniti klub.

Portugalac je nezadovoljan što Manchester United neće nastupiti u sljedećoj sezoni Lige prvaka i smatra da su, s obzirom na to kako teče Unitedova transfer kampanja, male šanse da pretenduju na trofej sljedeće sezone.

Tako Ronaldo ozbiljno razmišlja o napuštanju ekipe na Old Traffordu samo godinu dana nakon povratka, ako se situacija ne promijeni.

Stoga je United ozbiljno shvatio ultimatum Cristiana Ronalda i sprema se imenovati Toma Keanea, brata defanzivca Evertona Michaela Keanea, na čelo odjela za transfere.

S Tomom Keaneom u klubu, Manchester United je uvjeren da će uspjeti ostvariti svoje ciljeve u ovom tržišnom razdoblju, a veznjaci Frenkie de Jong i Christian Eriksen su na vrhu liste prioriteta.

Prema izvještajima međunarodnih medija, Ronaldo bi mogao napraviti novi povratak i to u Juventus ili zamijeniti Roberta Lewandowskog u Bayernu, koji je izrazio želju da godinu dana prije isteka ugovora napusti Bavarce.

Transfer Cristiana Ronalda u Bayern bio bi transferljeta na tržištu, a uz Manea, nedavno dovedenog iz Liverpoola, ali i ostale zvijezde Bavaraca, Mullera, Sanea, Comana i Gnabryja, imali bismo jednu od najjačih ofanzivnih linija u svijetu fudbala. 

Podsjetimo, Ronaldo je postigao 24 gola i dodao tri asistencije u 39 utakmica u sezoni 2021/2022. u Manchester Unitedu.