Ronaldo potpisuje za najbogatiji klub na svijetu?

.
Mančester junajted objavio je kako je raskinuo ugovor s Kristijanom Ronaldom (Cristiano). Do raskida saradnje došlo je nakon što je Portugalac odbio ući u igru protiv Totenhema, a zatim žestoko kritizirao klub u intervjuu Pirsu Morganu (Piers)

 

Marca, madridski list koji je u sjajnim odnosima s Ronaldovim agentom Jorgeom Mendesom, tvrdi da Ronaldo bira između dva kluba - engleskog Njukesla i saudijskog Al Nasra. Oba kluba su u vlasništvu investicijskog fonda iz Saudijske Arabije na čijem je čelu princ Mohamed Bin Salman. Nedavno je Ronaldo potvrdio da je prošlog ljeta imao ponudu iz Saudijske Arabije. 

- Da, istina je da sam prije par mjeseci dobio ponudu iz Saudijske Arabije prema kojoj bih dobio 350 miliona eura za samo dvije sezone. I to nije bila jedina ponuda koju sam imao, ali novinari ne prestaju objavljivati smeće da me niko ne želi, što je teška laž. Bilo mi je teško, jako teško odbiti takvo nešto, ali to sam napravio zato što sam bio jako sretan u Mančester junajtedu.

Ranije se 37-godišnji Ronaldo povezivao s Interom iz Majamija, MLS klubom u vlasništvu Dejvida Bekama (David Beckham). Ronaldo se u Junajted vratio prošle godine, ali je nakon razočaravajuće prošle sezone ovog ljeta zatražio transfer. Ostao je u klubu, no samo nekoliko mjeseci kasnije Junajted je s njim raskinuo ugovor pa je sada slobodan igrač.