Ronaldo razočarao njemačkog reprezentativca: Pitao sam za dres, ali nije me ni pogledao

Gosens
Nogometaš Atalante Robin Gosens otkrio je neugodnu epizodu s Cristianom Ronaldom nakon utakmice Italijanskog kupa između Atalante i Juventusa, odigrane prije dvije sezone.

 

Njemački lijevi bek ispričao jeda je nakon utakmice u kojoj je Atalanta slavila 3:0, prišao svom idolu i zatražio njegov dres, ali odgovor nije bio onakav kakav je očekivao.

"Nakon utakmice protiv Juventusa, želio sam ispuniti svoj san o dresu Cristiana Ronalda. Nakon posljednjeg zvižduka otišao sam do njega i nisam ni išao s ekipom da slavim. Pitao sam ga: 'Cristiano, možemo li zamijeniti dresove?', nije me ni pogledao i samo je rekao ne. Bio sam totalno crven i posramljen. Znate onaj trenutak kad vam se dogodi nešto neugodno i pogledate da li je neko primijetio? Upravo sam to osjećao, bio sam ponižen i pokušao se sakriti", naveo je Gosens u dijelu autobiografije koja će uskoro biti objavljena.

Je li Gosens dobio Cristianov dres u kasnijim mečevima, nije detaljno objasnio, ali imat će još dvije šanse ove sezone. U nedjelju, 18. aprila, u ligaškom duelu Atalanta će dočekati Juventus, a 19. maja iste ekipe će igrati finale Italijanskog kupa.