Ronaldo nakon poraza Juventusa: United nije učinio ništa da pobijedi

Fudbaleri Manchester Uniteda sinoć su u nevjerovatnoj završnici utakmice četvrtog kola grupe “H“ Lige šampiona protiv Juventusa preokrenuli rezultat i slavili sa 2:1. Cristiano Ronaldo, prva zvijezda torinskog kluba, a nekada Uniteda, bio je izuzetno razočaran. Kazao je da njegov bivši klub nije ništa napravio da bi pobijedio, a da je Juventus u tri ili četiri navrata “mogao da dotuče rivala“, prenosi Anadolu Agency (AA).

Ronaldo je na asistenciju bh. fudbalera Miralema Pjanića u 65. minuti postigao sjajan pogodak za vodstvo 1:0 ujedno i prvi u dresu Juventusa u Ligi šampiona. No, golovima Juana Mate iz slobodnog udarca u 86. i autogolom Leonarda Bonuccija, nakon prekida, u 90. minuti slavili su gosti.

“Liga šampiona je posebno takmičenje u kojem možete pobjeđivati, ali se ne smijete opustiti, jer se svašta može dogoditi. Dominirali smo 90 minuta, imali jako puno šansi, mogli smo ih 'ubiti' tri ili četiri puta, ali smo se opustili i zato smo kažnjeni. Manchester United nije učinio ništa da pobijedi ovu utakmicu. Ne može se čak pričati ni o sreći, jer sreću morate zaslužiti, a u ovom slučaju mi smo im poklonili pobjedu. Sada moramo podići glavu, jer smo igrali jako dobro i još uvijek smo na vrhu grupe“, naglasio je sjajni portugalski fudbaler.

Poslije četiri odigrana kola u grupi “H“ lider je Juventus sa devet bodova, drugi Manchester United sa sedam, a slijede Valencia sa pet i Young Boys sa jednim bodom.