Ronaldo već izabrao osvajača Zlatne lopte: "Govorim to godinama, a svi me kritikuju"

.
Sjajni Brazilac

 

Ronaldo Nazario da Lima je Zlatnu loptu osvajao dva puta, 1997. i 2002. godine.

France Football je odlučio da promijeni strategiju za dodjelu Zlatne lopte te će se ubuduće kao glavni kriterij uzimati učinak tokom jedne sezone, a ne kalendarske godine.

Kako se već bliži kraj sezone 2021/22 već se može pričati o glavnim favoritima da osvoje ovu prestižnu nagradu. Brazilac Ronaldo je već izabrao svog favorita.

Legendarni napadač smatra da Zlatna lopta treba pripasti Karimu Benzemi koji je zaista fenomenalan u posljednje vrijeme. U dosadašnjem dijelu sezone je već na učinku od 37 golova.

"Benzema zaslužuje Zlatnu loptu. Govorim to već godinama, a svi me kritikuju. On je zaslužio tu nagradu. Veliki je napadač", kazao je Ronaldo u razgovoru za Sky Sport.

 

Ronaldo je u razgovoru kojeg je vodio veliki Alessandro Del Piero govorio i o drugim temama kao i o tome kako se snalazi na predsjedničkoj funkciji u Valladolidu.

"Kao predsjednik još uvijek imam važnih stvari da uradim. Ali kao fudbaler imao sam odlične učitelje počevši od Massima Morattija koji mi je u Interu bio poput oca, te Florentina Pereza u Realu."

Inače, Ronaldo je u Inter stigao 1997. godine gdje se zadržao pet godina kada slijedi transfer u Real Madrid.

"Tada sam postigao dogovor s Barcelonom da produžim ugovor, ali me četiri dana kasnije nazvao predsjednik i rekao da neću moći ostati. Kazao mi je da mogu pregovarati s drugim klubovima. Inter je bio najbrži i platio je otkupnu klauzulu", ispričao je legendarni Brazilac.

Kada je prešao u Inter Ronaldo je plaćen 27 miliona američkih dolara te je u tom trenutku bio najskuplji igrač na svijetu.