Ronaldova priča u Manchesteru bliži se kraju!

ronaldo

Cristiano Ronaldo (37) bi na kraju prijelaznog roka mogao napustiti Manchester United.

Ovog ljeta 37-godišnja portugalska zvijezda se povezivala s brojnim klubovima. CR želi igrati Ligu prvaka i agent Jorge Mendes čini sve kako bi mu pronašao klub.

Saga oko Ronalda u narednim danima bi trebala biti završena. Španski novinar Jose Felix Diaz donosi informaciju kako se uveliko radi na povratku Cristiana u Sporting iz Lisabona.

"Čini se kako je Ronaldova priča u Manchesteru došla do kraja. Portugalac je odlučio da je najbolja opcija da se vrati tamo gdje sve počelo - u Sporting. Posao nije lagan, ali rukovodstvo tima iz Lisabona i Jorge Mendez uveliko rade na transferu", tvrdi novinar Marce.

Ljetni prijelazni rok traje do narednog četvrtka u ponoć. Tada će mnoge stvari biti jasnije i vidjet ćemo hoće li se Ronaldo nakon gotovo 20 godina vratiti u Sporting.

Portugalski velikan imao je dosta sreće u jučerašnjem žrijebu Lige prvaka i imat će dobre šanse za prolaz u nokaut fazu takmičenja.

Protivnici Sportinga bit će aktuelni prvak Evropske lige Eintracht iz Frankfurta, engleski Tottenham i francuski velikan Marseille.

Također, engleski mediji objavili su danas informaciju da Mendes pregovara i s Napolijem o potencijalnom angažmanu njegovog klijenta i očigledno nas očekuju vrući dani kada je u pitanju budućnost jednog od najboljih fudbalera svih vremena.

CR je prošle sezone u očajnoj sezoni bio najbolji igrač Uniteda i postigao je 24 pogotka u 38 nastupa. Ove sezone igrao je u tri meča i nije imao učinka.

Menadžer Crvenih đavola Erik ten Hag odlučio ga je ostaviti na klupi u velikom derbiju protiv Liverpoola i šansu za igru je dobio tek u finišu.