Rooney upozorio Engleze: Hrvatska zna kako igrati na velikim turnirima

.
Hrvatska reprezentacija svoj će put na Europskom prvenstvu započeti u nedjelju utakmicom protiv Engleske, reprezentacije koja je za mnoge jedan od favorita skorašnje europske smotre. Wayne Rooney, rekorder po broju golova za Englesku (53 u 120 utakmica) je u svojoj kolumni objavljenoj tijekom vikenda u The Timesu prognozirao da će Francuska, bude li na visini zadatka, biti pobjednik natjecanja, a pritom upozorio sunarodnjake na potencijalne probleme pred Euro.

Rooney je upozorio englesku javnost na mladost kojoj nedostaje iskustva u redovima reprezentacije, a momčad na to da se ne opušta jer ''skupina nije laka kako ljudi misle''.

 

Potom je za primjer uzeo hrvatsku reprezentaciju.

 

''Hrvatska nas je pobijedila 2018., zna kako igrati na ovakvim turnirima i ima neke vrlo dobre i iskusne igrače'', napisao je pa nastavio:

 

''Škotska će biti težak suparnik, kompaktna je i neće je biti lako pobijediti. Prolazak skupine mogao bi biti osiguran tek u posljednjoj utakmici protiv Češke.''

 

''Mislim da će Engleska proći, igranje na Wembleyju za nju je velika prednost. Ali važno će biti i koliko su spremni Jordan Henderson i Harry Maguire jer oni uz Harryja Kanea tvore kralježnicu sastava. Ne budu li Maguire i Henderson spremni, to bi za Englesku moglo predstavljati problem. Nije se lako u potpunosti priključiti sastavu kad je turnir već započeo. Nedostaje vam ritam utakmice, tih posljednjih pet posto koji rade razliku između biti spreman i biti spreman za ogled'', poručio je Rooney.