Rossijeve izjave su postale tužne: Više ne maštam o milionima eura

Nekadašnji italijanski reprezentativac Giuseppe Rossi imao je mnogo teških dana tokom karijere, ali ovo su najteži, definitivno.

Rossi je imao pet teških operacija koljena tokom karijere i zbog toga nikada nije uspio da iskoristi puni potencijal, a nekada je bio velika nada Manchester Uniteda.

Ovaj sjajni napadač je danas bez kluba, a u razgovoru za Corriere dello Sport je poručio da više ne mašta o višegodišnjim ugovorima i milionima eura, već samo o tome da pokaže svima da je dobar fudbaler.

"Moram biti strpljiv i čekati da dođe prava prilika jer stvari trenutno nisu u mojim rukama. Mislio sam da ću do sada već imati nekoliko ponuda, ali moram se pomiriti s gtim da većina klubova već ima 25 registrovanih igrača i da se ne mogu nigdje 'ugurati'", rekao je Rossi i dodao:

"Mnogi ljudi još uvijek spominju moje povrede, ali one više ne postoje. Naravno, neću reći da ih nisam imao, ali me one nisu zaustavile. Uvijek sam se vraćao nakon njih i sada sam spreman da zaigram na uobičajnom nivou. Ne tražim petogodišnji ugovor ili milione eura, samo želim pokazati da sam sposoban fudbaler".

Podsjetimo, Rossi danas ima 31 godinu, a posljednji klub mu je za sada bila Genova.