Rukometaši BiH nakon velike borbe izgubili u Njemačkoj

.
Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine je izgubila na gostovanju u Njemačkoj nakon velike borbe rezultatom 25:21 u prvom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2022. godine.

Naša selekcija, iako je u Düsseldorf stigla samo samo 11 igrača zbog problema sa koronavirusom, je sjajno otvorila susret.

Nakon deset minuta igre naša selekcija je imala prednost rezultatom 4:2, a u 13. minuti su izabranici Bilala Šumana stigli i na plus tri (5:2).

Nakon dvadesetak minuta igre bosanskohercegovački igrači su stigli do prednosti od četiri gola (9:5) i zadržali su je do kraja poluvremena, te se na odmor otišlo s prednošću naše selekcije rezultatom 13:9.

Da stvar bude gora po našu selekciju, na samom početku drugog poluvremena povrijedio se Ivan Karačić i naša selekcija je završila susret sa samo 10 igrača.

Nijemci su to iskoristili i u 37. minuti su stigli do izjednačenja (14:14), a potom i u narednom napadu do prvog vodstva na meču (15:14).

No, u 41. minuti nakon sjajnog "cepelina" Alen Ovčina je pogodio za novo vodstvo naše selekcije rezultatom 16:15. To je bilo ujedno i posljednje vodstvo naše selekcije na susretu.
Njemačka je nakon tog trenutka napravila seriju 5:0 i riješila pitanje pobjednika.

Do kraja susreta domaća selekcija je rutinski sačuvala stečenu prednost i upisala prvu pobjedu u kvalifikacionoj grupi 2.

Njemačku je do pobjede vodio Hendrik Pekeler sa 5 golova, dok je Nikola Prce bio najefikasniji u redovima BiH sa 8 golova.