Rukovodstvo FK Sarajevo održalo hitan sastanak!

FK Sarajevo je u 7. kolu Premijer lige doživio težak poraz. Bh. prvak je na stadionu Grbavica poražen od Željezničara s 5:2.

Razočarano porazom rukovodstvo FK Sarajevo je održalo hitan sastanak. Glavna tema bio je sinoćnji težak poraz te potencijalni uzroci slabije igre u posljednje vrijeme.

"Nakon teškog poraza u utakmici protiv gradskog rivala, rukovodstvo Fudbalskog kluba Sarajevo održalo je hitan sastanak kako bi se razgovaralo o aktuelnim temama o potencijalnim uzročnicima oslabljene igre u posljednjem periodu.

Na sastanku je iskazano nezadovoljstvo i razočarenje igrom i odnosom na terenu u utakmici protiv FK Željezničara, a u narednom periodu rukovodstvo će se posvetiti analizi svih slabih tačaka u radu sportskog segmenta FK Sarajevo, te poduzeti adekvatne korake kako bi se ustanovila odgovornost za nastalu situaciju.

O analizi situcije i iznalasku rješenja je upoznat i uključen i predsjednik Nadzornog odbora Nguyen Hoai Nam koji se trenutno nalazi u Sarajevu.

Bez obzira na činjenicu što je određeni broj igrača u procesu oporavka od povreda, trenutni roster Fudbalskog kluba Sarajevo kojim raspolaže stručni štab ima dovoljan kapacitet i kvalitet da naivnost u igri i odsustvo motivacije i strasti nikako ne smiju biti prisutni kao što je to bio slučaj u proteklom periodu", navodi se u saopštenju FK Sarajevo, prenosi Sportsport.