Rummenigge pružio podršku Kovaču: Želim da još godinama bude uz Bayern

Jedan od čelnih ljudi Bayerna Karl-Heinz Rummenigge kazao je da klub još uvijek vjeruje u Niku Kovača te da se nada kako će hrvatski stručnjak i u narednim godinama biti trener najvećeg njemačkog kluba.

Kovač je prošle sezone s dosta uspjeha trenirao Eintracht iz Frankfurta s kojim je osvojio Kup Njemačke, a takvi rezultati bili su najbolja preporuka rukovodstvu Bayerna da ga imenuje za novog trenera kluba. 

Hrvatski stručnjak je odlično otvorio sezonu, Bayern je na početku upisao nekoliko vezanih pobjeda i igrao je po ukusu navijača, ali loši rezultati iz utakmica protiv Augsburga, Herthe, Borussije M'gladbach i Fortune opasno su doveli u pitanje sigurnost Kovača na klupi Bayerna. 

Posljednjih dana se francuski stručnjak Arsene Wenger pominje kao čovjek koji će zamijeniti Niku Kovača, ali nakon izjave Rummeniggea čini se da Hrvat još uvijek ima podršku čelnika bavarskog kluba. 

"Želim da Niko Kovač bude trener Bayerna na Božić 2018. godine, ali i 2019. i 2020. godine. Želim da još godinama bude uz Bayern, pravi je čovjek za naš klub i zna kako funkcionišemo. Ekstreman je karakter u pozitivnom smislu i tip je osobe koje preferiram", kazao je Karl-Heinz Rummenigge.

Rummenigge je ipak rekao da su rezultati ti koji igraju veliku ulogu i da on, kao i svi članovi Bayerna, ne mogu biti zadovoljni petim mjestom na tabeli. 

"Bayern je trenutno u krizi rezultata, u klubu su krizna vremena, a svakodnevno gledam kako se Niko Kovač opire tome. Spreman je za promjene, kao što je i klupska uprava spremna još uvijek vjerovati u njega. Na koncu dana, kada se podvuče crta, rezultati su ti koji diktiraju budućnost. Trenutno smo na petom mjestu u Bundesligi i ne možemo biti zadovoljni tim", kazao je Rummenigge.

Bayern trenutno zaostaje devet bodova za Borussijom Dortmund, a u sljedećem kolu ih očekuje susret protiv Werdera u Bremenu.