Ruši se poslovno carstvo čovjeka koji je obmanuo cijeli svijet: Stigla je tužba od 25 miliona dolara

.
Liver King u problemu

 

Amerikanac Brian Johnson (45), poznata fitnes i Instagram zvijezda, poznatiji i kao 'Liver King', dobio je tužbu od 25 miliona dolara zbog prevare i obmane pratioca na društvenim mrežama.

Brian Johnson dugo je svoj život na društvenim mrežama predstavljao kao idealan. Tvrdio je kako je njegovo isklesano tijelo produkt zdrave ishrane i činjenice da često jede sirovo meso.

Objave na društvenim mrežama često su pokazivale kako jede sirovo meso i iznutrice životinja, ali na kraju se ispostavilo kako je njegovo tijelo 'savršeno' zbog upotrebe raznih vrsta steroida.

Ispostavilo se kako je Johnson trošio 11.000 dolara mjesečno na razne dopinge. Kada su se pojavili dokazi 'Liver King' je sve i priznao.

 

 

"Snimam ovaj video kako bih se izvinio. Sje*ao sam. Osjećam stid i sram jer sam lagao i prevario mnoge ljude", rekao je na snimku i dodao je:

"Napravio sam pogrešne izbore. Da, koristio sam steroide i trenutno sam na steroidima. To sam uvijek opovrgavao u emisijama. Govorio sam kako ih ne koristim i da nikad neću. To je bila laž".

"Priznajem da sam sje*ao stvar. Ne mogu vam opisati koliko mi je žao. Jedino što mogu je sada biti mnogo bolji čovjek i bolje ljudsko biće", rekao je Johnson.

Advokat Christopher Altomare odlučio je tužiti Johnsona i njegove kompanije. U tužbi je naveo kako je Johnson lažno reklamirao određene proizvode za koji su opasni po život, što su potvrdili brojni konzumenti koji su se razboljeli nakon korištenja.

"Liver King je uvjerio milione potrošača da se pridržavaju načela ishrane predaka tako što ih je obmanuo kako je njegov savršeni izgled posljedica upravo takve ishrane i proizvoda koje je reklamirao", navodi se u tužbi.

Tužba je teška 25 miliona dolara, a nakon svega oglasio se ponovo i sam Johnson. Tvrdi da navodi advokata nisu nikako tačno.

"Liver King brend nema ništa s mojim poslovnim uspjehom. Moje kompanije su i ranije razvaljivale posao, rasle su 50 posto na godišnjem nivou i i dalje rastu".

"Meni je jasno da sam s*ebao stvar. Sada mogu samo nastaviti dalje, još jače nego ranije i biti bolji kao čovjek", poručio je.

(Foto: Instagram)