S konja na magarca: Jedan od Realova ''tri mušketira" odlazi u šokantnom transferu

real madrid

Real Madrid bi u finišu prijelaznog roka mogao ostati bez jednog od svojih zaštitnih simbola. 

Toni Kroos, Luka Modrid i Casemiro su godinama unazad pokretačka snaga Reala i među najzaslužnijim su zašto je Real konstantnu blizu trona ili na samom tronu evropskog fudbala.

Ako je vjerovati uglednoj Marci upitno je da li ćemo čuveni trio gledati zajedno i u nastavku ove sezone.

Naime, nakon što je propao transfer Adriena Rabiota zbog previsokih zahtjeva njegove majke Crveni đavoli su se okrenuli drugim opcijama.

Predstavnici Uniteda su danas bili u Madridu i spremni su da angažuju Casemira koji je 2013. godine plaćen svega 6 miliona eura.

Sada se čeka i zvanična ponuda od Uniteda, pa će sigurno biti zanimljivo ispratiti dešavanja do kraja prijelaznog roka.

Ako Casemiro napusti Real onda bi u veznom redu pored Kroosa i Modrića još ostali Fede Valverde, Eduardo Camavinga, Dani Ceballos i ljetno pojačanje Aurelien Tchouameni.

Bermudski trougao

Carlo Ancelotti je svojoj trojici fudbalera dao i originalan nadimak. Otkrio je i o čemu se radi tokom pripremnog perioda.

"Kroosa, Casemira i Modrića zovem Bermudski trougao zato jer lopta nestaje na prostoru kojeg pokrivaju", rekao je Italijan.

Do sada su Brazilac, Hrvat i Nijemac s Realom osvojili 16 trofeja, a ostaje da se vidi da li će imati priliku da dodatno obogate riznicu s medaljama.