"Sa Pjanićem i Locatellijem Juventus mora osvojiti Scudetto"

asd
Inter je prošle sezone prekinuo dominaciju Juventusa u italijanskoj Seriji A.

Nerazzurri su odigrali odličnu sezonu i uspjeli su da dođu do Scudetta, a Stara dama iz Torina je na kraju jedva uspjela da se plasira u Ligu prvaka.

U Torinu su odmah uslijedile brojne promjene. Otišao je Andrea Pirlo sa mjesta trenera, vratio se Massimiliano Allegri, a klub će ubrzo dobiti nekoliko novih imena u timu.

Vezni red torinskog giganta po svemu sudeći će držati bh. reprezentativac Miralem Pjanić i sjajni italijanski reprezentativac Manuel Locatelli.

Pregovori o dolasku ovih fudbalera su u toku. Oba su u završnoj fazi i ubrzo bi sve trebalo biti gotovo.

Italijanska javnost uvjerena je kako sa Pjanićem i Locatellijem Juventus jednostavno mora osvojiti trofej naredne sezone.

"Juventus je priznao grešku što je otpustio Allegrije prije dvije godine. Tu grešku su priznali. Allegri se vratio pod svojim uslovima. Sa dovođenjem Pjanića i Locatellija u sastav kojeg sad ima, jednostavno mora osvojiti titulu", rekao je nekadašnji sudija Gianluca Paparesta.

Isto mišljenje ima nekadašnji menadžer Parme Antonello Preiti.

"Allegri dobro zna Pjanića jer je radio sa njim dvije sezone. Sa Pjanićem i Locatellijem Juventus će biti glavni kandidat za titulu i vjerovatno najjači tim u prvenstvu", istakao je Preiti.

Situacija oko Pjanića i Locatellija trebala bi se riješiti u narednim danima i ovi fudbaleri će po svemu sudeći postati članovi Stare dame iz Torina.