Sabahudin Topalbečirević i Michael Jordan sa zastavom Bosne i Hercegovine: 'Ostvario sam san'

.
Proslavljeni sportski novinar i komentator Sabahudin Topalbečirević trenutno radi na kreiranju filma o karijeri hrvatskog košarkaša Tonija Kukoča, a u sklopu ovog djela naći će se i intervju s Michaelom Jordanom.

Topalbečirević je došao u Sjedinjene Američke Države kako bi se našao s košarkaškom legendom. Michael Jordan i Toni Kukoč su dijelili parket godinama, kao članovi Chicago Bullsa. Zajedno su osvojili tri NBA titule. 

 

Kako je slavni komentator napisao na svom Facebook profilu: "Od početka godine radim film o životu i karijeri Tonija Kukoča. Tokom snimanja filma imao sam čast i privilegiju da upoznam neke od njegovih saigrača, vrhunske sportiste.

Ali ni u najluđim snovima nisam mislio da ću upoznati, provesti vrijeme i snimiti, prema svim podacima, najboljeg igrača svih vremena- Michaela Jordana!

 

Izjave ne daje gotovo nikako, živi miran život na Floridi, ali kada smo ga kontaktirali i objasnili da radimo priču o Toniju, pristao je odmah na snimanje. Koliko samo voli i poštuje Tonija!

Ja sam svoj san, a vjerujem da isti ima svaki sportski novinar, ostvario. Bilo je i smijeha i suza. I još jednom sam shvatio da su oni koji su ostvarili svoj život, postigli najveće uspjehe, zapravo najjednostavniji ljudi.

Moje Bosance i Hercegovce pozdravlja Michael Jordan, mozda ga i vidimo na jednom od narednih Simposara, a do tada, sa nevjerovatnim uzbuđenjem očekujem svjetsku premijeru filma o Toniju Kukoču u Sarajevu, (da samo znate, a saznat ćete koliko Michael Jordan voli Tonija) 13. septembra ove godine. Filma u kojem pored Jordana govore brojne druge zvijezde koje smo, na našu radost, gledali 90-tih godina. Kakva će to priča biti!"

 

Foto:Facebook