Emiliano Sala još nije proglašen mrtvim, ali navijači Cardiffa se već opraštaju od njega

Emiliano Sala je u subotu potpisao za Cardiff, a jučer je otišao nazad u Nantes kako bi se oprostio od bivšeg kluba. Nažalost, od tada mu se gubi svaki trag.

Avion s kojim je stigao u Nantes srušio se po povratku negdje na pola puta prema Cardiffu, a igraču se od tada gubi svaki trag, prenosi SportSport.ba.

Traga se za Salom i pilotom aviona, no kako je i sam trener Nantesa Vahid Halilhodžić rekao, šanse da je Sala živ su male i svi polako gube nadu.

Navijači Cardiffa radovali su se kupovini tako sjajnog napadača, a sada u donose cvijeće i poruke na stadion, iako još nije potvrđena njegova smrt.

"Šokirani smo. Emiliano se trebao sinoć vratiti u Cardiff, a danas je trebao trenirati s momčadi. Uprava, treneri i igrači su u šoku pa je današnji trening odgođen. Naše misli su uz Salu i pilota. Molimo se za dobre vijesti", rekao je Cardiffov izvršni direktor Ken Choo.

"Ne vjerujem da ima ikakve šanse da su živi"

Šef ove potrage John Fitzgerald je izjavio da sumnja da su Sala i dva člana posade preživjeli.

"Prema mom mišljenju ne vjerujem da sada ima ikakve šanse da ih pronađemo žive. Potraga je počela još sinoć kada smo izgubili avion s radara, no problem nam je pravila ledena kiša. Vidljivost je bila dobra, ali kiša je pravila probleme. Kasnije smo prekinuli istragu jer ništa nismo vidjeli, a potraga je nastavljena rano jutros, ali još uvijek bez ikakvog napretka", rekao je Fitzgerald.

Sara je bio najbolji strijelac Nantesa u protekloj polusezoni sa 13 pogodaka, a to mu je omogućilo i transfer u Premier ligu, tačnije u Cardiff za koji je potpisao uz rekordnu odštetu od 17 miliona eura.