Salihamidžić bijesan na Lewandowskog: "Ja sam uvijek ugovore odrađivao do kraja"

salihamidzic

Barcelona je jučer zvanično predstavila Roberta Lewandowskog kao svoje novo pojačanje.

Katalonski klub uspio je dogovoriti transfer poljskog napadača koji je za 45 miliona eura stigao u Barcelonu iz Bayerna.

Lewandowski je potpisao trogodišnji ugovor s Barcom uz opciju da isti produži na još jednu sezonu i sigurno je da će biti veliko pojačanje za Blaugranu.

Barcelona je sedmicama pokušavala da realizuje ovaj transfer, ali Bayern je dugo to odbijao iako je i sam igrač javno govorio kako želi da napusti klub jer treba novi izazov u karijeri.

Sada kada je sve ozvaničeno i završeno oglasio se i direktor minhenskog kluba Hasan Salihamidžić koji je priznao da mu se baš ne sviđa način na koji je Lewandowski napustio Bayern.

Popularni Brazzo poručio je da nema razumijevanja za takvo ponašanje Poljaka, te da on u svojoj fudbalskoj karijeri nikada nije na takav način napustio klub.

"Nemam ni trunke razumijevanja za ponašanje Roberta Lewandowskog. Dok sam se ja aktivno bavio fudbalom, svaki potpisani ugovor sam odrađivao do kraja. Da sam ja bio na njegovom mjestu, ostao bih do kraja ugovora, a stvari bih riješio interno", rekao je Salihamidžić.

Jasno se da u Bayernu još uvijek ne mogu prežaliti odlazak svog daleko najboljeg igrača, ali je klub uspio dovesti za njega fantastičnu zamjenu, a to je Sadio Mane.