Salihamidžić i Bajern protiv ostatka svijeta

.
Ko će biti prvak Bundeslige, Borusija Dortmund ili će Bajern nastaviti dominaciju u njemačkom fudbalu

Utakmicama 34. kola spušta se zavjesa na još jednu zanimljivu sezonu u Bundesligi.

 

 

Iako se vodi borba za opstanak, sve oči bit će uprte u dvije utakmice: Keln - Bajern i Borusija Dortmund - Majnc.

"Milioneri" imaju priliku prekinuti Bajernovu dugogodišnju dominaciju koja traje od sezone 2011/12, kada je posljednji put tim iz Dortmunda osvojio titulu prvaka Njemačke.

Borusija u posljednje kolo ulazi sa dva boda više od Bajerna i "Bavarcima" se nalaze u teškoj situaciji.

Jasno, brojni ljubitelji fudbala bi voljeli da titula ode u Dortmund i da se prekine Bajernova dominacija u njemačkom fudbalu. Za Bavarce jedino navijaju samo navijači ovog kluba, dok su ostali fudbalski fanatici uz Borusiju.

Posebne simpatije pokupio je kapiten Borusije Marko Rojs (Marco Reus), jer je ostao vjeran svom timu dok su mnogi odlazili.

Mario Gece (Gotze), Robert Levandovski (Lewandowski) i Mats Humels (Hummels) su pojačali direktnog rivala Bajern, Ilkaj Gindoan (Ilkay Gundogan) i Erling Haland (Haaland) su završili u Mančester sitiju, Pjer-Emerik Obajemang (Pierre-Emerick Aubameyang) u Arsenalu, Ousman Dembele u Barceloni...

Borusiji su naklonjeni brojni ljubitelji najvažnije sporedne stvari na svijetu, pa se može reći da je skoro cijeli svijet protiv Bajerna i našeg Hasana Salihamidžića, koji je sportski direktor bavarskog giganta.

Inače, Salihamidžić i direktor kluba Oliver Kan (Kahn) su pod velikim pritiskom javnosti i postoje spekulacije da bi se mogli rastati s Bajernom u slučaju da klub ne osvoji Bundesligu.

Ukoliko ne napravi čudo u posljednjem kolu, ovo će biti prva sezona Bajerna bez titule. To se desilo u sezoni 2011/12, klub je bio drugi u Bundesligi, a nije osvojio ni Kup ni Ligu prvaka.

 

Foto.Twitter