Salihamidžić presretan zbog obnove ugovora sa zvijezdom: On je simbol Bayerna

Novi ugovor
Njemački prvoligaš Bayern je putem zvanične stranice obavijestio da je produžen ugovor sa Thomasom Mullerom, te su obje strane zadovljne što se postigao konačan dogovor. Reprezentativac Njemačke je potpisao ugovor do 30. juna 2023. godine, te će još tri godine igrati za minhenski Bayern.

Thomas Muller je poslije potpisivanja novog ugovora kazao da je sretan zbog produženja saradnje sa Bayernom.

"Obje strane su sigurno zadovoljne što je došlo do nastavka saradnje. Siguran sam da ćemo, kada se vratimo na teren, i dalje biti veoma uspješni. Za mene je prioritet broj jedan bio to da produžim ugovor sa Bayernom. Ovdje sam proveo dvije trećine svog života tako da se klub i ja sada borimo jedni za druge. Ovaj klub nije samo stari poslodavac za mene. To je moja strast. Sretan sam što ću biti ovdje još dodatne dvije godine i dat ću sve od sebe da opravdam povjerenje kluba", kazao je Muller.

Sportski direktor Bayerna se oglasio nakon potpisivanja novog ugovora sa Thomasom Mullerom.

"Sretan sam što smo postili dogovor sa Thomasom. Muller je poseban igrač za nas, legenda kluba i naši navijači ga mnogo cijene. On je jedan od lidera koji daje sve od sebe za klub na terenu i puno toga je postigao u dresu Bayerna. Thomas zna i koliko Bayern znači njemu. Nisu nam bili potrebni dugi razgovori i sretni smo što će ostati s nama do 2023. godine", rekao je Salihamidžić.