Samo bi im još ovo trebalo: Iz Turske stiže vijest o Livakoviću koju su Hrvati nestrpljivo čekali

.
Oglasili su se iz Fenerbahcea

 

Dominik Livaković je jedan od nositelja hrvatske reprezentacije, a na posljednjem meču Fenerbahcea sjajni golman je zabrinuo sve u taboru Vatrenih. Sada je stigla i važna vijest o njegovom stanju.

Livaković je u pobjedi Fenerbahcea nad Hataysporom primio dva gola, odlični Hrvat je savladan nakon 440 minuta igre.

Prvi gol je primio u 55. minuti iz slobodnjak kada je imao "bliski susret" sa stativom te se blago povrijedio. Stisnuo je zube i odradio meč do kraja.

Pouzdani čuvar gola se spetljao u mreži, branio je sa bolnom grimasom na licu, pa je poslije susreta branio sa bolnom grimasom.

Nakon utakmice Livaković je sasvim očekivano morao obaviti ljekarski pregled, a utorak je stigla vijest koju su vjerujemo Zlatko Dalić i pomoćnici nestrpljivo očekivali.

Ustanovljeno je da 28-godišnjak nije povrijeđen te će biti spreman za utakmicu Konferencijske lige ukoliko ga trener Ismail Kartal odluči staviti u tim.

Turski mediji javljaju da bi Livaković iz mjera predostrožnosti mogao odmarati protiv bugarskog predstavnika jer Kartal ne želi ništa rizikovati.

VIDEO POGLEDAJTE OVDJE.

Evenutalna povreda Livakovića je ono što Vatrenim najmanje treba u ovom trenutku pošto se brojni igrači hrvatske reprezentacije ne nalaze u zavidnoj formi.

Iako je bio krivac za poraz protiv Turske, bivši golman Dinama je bio praktično jedina svjetla tačka u oktobarskom prozoru kada su Hrvati upisali i poraz od Velsa.

Hrvate u novembru čekaju ključni mečevi za plasman na Evropsko prvenstvo protiv Latvije u gostima te Armenije kući, a Dalić se nada da će nositelji igre biti na nivou.

Osvajač dvije metalje na svjetskim prvenstvima sigurno na raspolaganju neće imati napadača Brunu Petkovića što već u startu predstavlja ogroman hendikep.