SAMO JE MESSI BOLJI OD SRBINA Zabio fantastičan gol i srušio rekord

Lopta namještena na 20-ak metara od gola, dva koraka i udarac preko živog zida u same rašlje, dok golman nemoćno promatra kako lopta savršenom putanjom ulazi u mrežu. Tako je, kao u fudbalskim udžbenicima, izgledao slobodni udarac Aleksandra Kolarova za preokret Rome protiv Fiorentine. Bio je to treći pogodak Kolarova iz slobodnog udaraca ove sezone, u pet najjačih evropskih liga više je zabio samo Lionel Messi, koji trenutačno na kontru ima četiri pogotka iz slobodnjaka.

Kolarov je ove sezone vrlo golgeterski raspoložen za jednog beka – dosad je zabio pet golova, trima pogocima iz slobodnjaka dodao je i dva iz penala.

Ukupno je u kalendarskoj godini na izmaku zabio devet golova u Seriji A, što je novi Romin rekord. Kolarov je iza sebe ostavio Di Bartolomeija (1982./83.) i Florenzija (2015./16.), koji su postigli po sedam golova. Posljednji odbrambeni igrač koji je nadmašio golgeterski učinak Kolarova bio je Massimo Oddo s 10 golova 2006.

Kolarovu su 34 godine, ali ne pokazuje znakove usporavanja. Štaviše, kao da postaje sve veći specijalist za slobodnjake – u prve dvije sezone u Romi zabio je po dva slobodnjaka svake sezone, a sada je taj učinak nadmašio već do Božića.