Istraživanja pokazala: Samo jedan igrač od 71,600 fudbalera je sličan Lionelu Messiju!

Argentinski fudbaler Lionel Messi više od deset godina nalazi se u vrhunskoj formi i za njega se sigurno može reći da je jedan od najboljih fudbalera koji se pojavio na fudbalskoj sceni u historiji.

Messi je debitovao u dresu Barcelone još 2004. godine kada je bio tinejdžer, a onda je pokazao nevjerovatan kvalitet i zajedno s Crisitanom Ronaldom počeo dominirati svjetskim fudbalom.

Sigurno da je Messi jedan od najboljih igrača svih vremena, a za mnoge njegove fanove i najbolji koji je ikada igrao fudbal. Argentinac i danas oduševljava svojim igrama iako je već s Barcelonom u nekoliko navrata osvojio sve što je mogao.

Međutim, fudbal je u krvi ovog omalenog Argentinca i sigurno je da ovaj sport neće biti isti kada on odluči da se penzioniše jednog dana. Zbog toga je kompanija Driblab odlučila napraviti nevjerovatno istraživanje.

Naime, oni su odlučili da pokušaju pronaći da li na svijetu postoji još neko ko igra slično kao Messi. U svom istraživanju koje je trajalo nekoliko mjeseci pregledali su čak 2,300 fudbalskih timova i 71,600 fudbalera.

Nakon ovih nevjerovatnih brojki koje su uspjeli da pretraže došli su do zaključka da na svijetu postoji samo jedan fudbaler koji igra slično kao kapiten Barcelone.

Driblab je objavio da je njihovo istraživanje pokazalo da je to Eden Hazard koji u svojoj igri ima dosta sličnosti kao Messi, piše SportSport.ba.

Na osnovu igara iz ove sezone zaključeno je da su na čak 92,7% sličnosti Messi i Hazard što je zaista nevjerovatno.

Iza Hazarda se našao Kylian Mbappe po statistici iz ove sezone, a nakon njega je Sergio Aguero. No, kada se u obzir uzmu statistike iz prethodnih desetak godina onda je Hazard jedini koji koliko-toliko može da parira brojkama nevjerovatnog Messija.

Također, istražili su ko bi od nadolazećih igrača mogao zamijeniti Messija jednog dana, a istraživanja su pokazala da su to mladi igrači iz Holandije. Steven Bergwijn iz PSV-a i Oussama Idrissi iz AZ-a. Da li će oni uspjeti ostvariti bar dio karijere kao Messi pokazat će se u budućnosti.