San Mamés je sve osim domaćeg stadiona za Kenana Kodru

mhtfjd
Napadač bosanskohercegovačke fudbalske reprezentacije Kenan Kodro će 27. aprila ''napuniti'' tačno godinu otkako je posljednji put nastupio na stadionu Athletica San Mamésu.

Iako Kodro nije igrao mnogo ove sezone, šansu je dobio na osam susreta i to zanimljivo u svim, njegov Bilbao je bio gost tako da će napadač 27. aprila ''napuniti'' godinu nakon što je posljednji put nastupio na domaćem travnjaku.

Kodro je posljednji put na San Mamésu nastupio 27. aprila prošle godine kada je u 74. minuti susreta protiv Alavésa zamijenio Raúla Garciju.

Od tada, Kodro nije nastupio ni u jednoj utakmici na domaćem terenu već je bio većinom van spiska igrača koji konkurišu za susret.

Naš napadač je skupio 329 minuta u Primeri i dodatnih sedam u Kupu tako da je ukupno igrao 336 minuta ove sezone, a u tako malo vremena na terenu postigao je nekoliko pogodaka.

Pogodio je na gostovanju protiv svog bivšeg kluba Osasune kao i ekipe Intercity SJ Alicante u prvom kolu Kupa Španije.

Iako je imao brojne ponude prošlog ljeta za odlazak, Kodro je odlučio da ostane uprkos činjenici da ne uživa veliko povjerenje trenera Athletica.

U tri uvodna mjeseca nije dobio šansu nijednom, no onda je protiv Osasune u novembru pogodio i na kraju će se ispostaviti donio trijumf Athleticu.

To je bila prekretnica za Kodru koji je potom odigrao 90 minuta protiv Betisa kada je Athletic poražen rezultatom 3:2 što je jedina utakmica dosad u kojoj je on odigrao cijeli susret.