Sancho se vraća u Njemačku nakon što je proživio agoniju u Manchester Unitedu

-
Borussia Dortmund je u svoje redove na posudbu dovela igrača Manchester Uniteda i povremenog engleskog reprezentativca Jadona Sancha (23) koji je na Otok otišao upravo iz njemačkog kluba, piše Bild.

Krilni napadač je izbačen iz prve ekipe Uniteda i nije igrao od augusta nakon što se odbio izviniti treneru Crvenih vragova Eriku ten Hagu zbog objava na društvenim mrežama u kojima ga optužuje da laže o njegovom lošem učinku u ekipi.

Naime, Ten Hag je nakon poraza od Arsenala rekao da je Sancho izostavljen jer nije dobro trenirao prethodne sedmice, a Engleza je to očigledno pogodilo i odlučio je javno prozvati nizozemskog trenera.

"Ne vjerujte svemu što pročitate. Neću dopustiti ljudima da govore stvari koje su potpuno neistinite. Ove sedmice sam vrlo dobro radio na treninzima, a vjerujem da postoje i drugi razlozi za ovakvu odluku trenera, u koje ne želim ulaziti. Dugo sam bio žrtveni jarac, što nije pošteno", rekao je tada Sancho.

U United je stigao 2021. godine iz Borussije za 85 miliona eura, a za klub s Old Trafforda odigrao je 82 utakmice i postigao 12 golova.

S engleskim klubom ima ugovor do juna 2026. godine, a Borussia ga je vratila na posudbu i za sada nije poznato imaju li opciju otkupa.

Podsjetimo, Sancho je u Borussiju stigao iz omladinskog pogona Manchester Cityja, a u ljeto 2018. počela je njegova eksplozija kojom je zaludio cijelu Evropu.