Saničanin: Poslije jedne onakve utakmice teško je spavati

sanicanin
Ipak, moramo dalje, ne trebamo pognuti glave jer smo odigrali dobru utakmicu koju smo možda mogli prije završiti, da ne dođe do penala

 

Malo ko je od bh. reprezentativaca mogao noćas spavati. Osim fizičke iscrpljenosti evidentno je i razočarenje nakon poraza od Sjeverne Irske, saopćeno je iz Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine. Stoper naše reprezentacije Siniša Saničanin jedan je od onih koji je proveo cijeli susret na terenu i kaže da se emocije još nisu sasvim slegle 

- Poslije jedne onakve utakmice teško je spavati i odmoriti se tako brzo, rekao je Saničanin te dodao:

- Generalno, teško mogu da spavam nakon utakmica, a posebno ovako izuzetno važne i teške, u kojoj smo igrali 120 minuta, pa onda šutirali penale koji su uvijek lutrija. Ostaje veliki žal jer nam je ovo bila dobra prilika za plasman na jedno veliko takmičenje. Ipak, moramo dalje, ne trebamo pognuti glave jer smo odigrali dobru utakmicu koju smo možda mogli prije završiti, da ne dođe do penala. Ostaće žal, svi smo razočarani i tužni jer opet kažem penali su lutrija i sve je tu neizvjesno. 

Već u nedjelju je novi izazov i duel sa selekcijom Nizozemske, u okviru Lige nacija - grupa A. Saničanin potvrđuje da se moramo okrenuti ovom susretu a izvući pouke iz sinoćnjeg. 

- Nemamo mnogo vremena  za oporavak i trebamo se okrenuti onome što je pred nama. Slijede takođe bitne utakmice protiv Nizozemske i Poljske u kojima ćemo nastojati da dokažemo svoj kvalitet i prikažemo što bolju igru. Ipak, takmičiti se u A Ligi nacija je zahtjevno i trebamo se sada fokusirati na to da ostanemo u toj fudbalskoj eliti. Moramo pokušati da ostvarimo što bolji rezultat. Siguran sam da nam neće nedostajati borbenosti, moramo biti spremni i dati maksimum, zaključio je Saničanin.