Sarajevo i Borac gostuju novim premijerligašima, Velež na popravnom u Bijeljini

.

Danas se igraju preostala tri susreta 4. kola Premijer lige, a favoriti za najviši plasman ove sezone gostovat će ekipama kojima je prevenstveni cilj opstanak u ligi.

Nogometaši Sarajeva idu na noge Rudaru iz Prijedora, a tim s Koševa će i u ovome susretu imati ogromne kadrovske probleme i bit će praktično bez pola tima.

Današnji susret zbog kartona propustit će Amer Dupovac, dok Matthias Fanimo neće biti u konkurenciji zbog povrede skočnog zgloba. U ekipi neće biti ni Tina Svena Sušića čiji razlozi izostanka nisu navedeni, dok Goran Sablić odranije ne može računati na Krstea Velkoskog, Mirka Oremuša, Darka Lazića i Vicka Ševelja, koji kao stranici ne mogu dobiti radnu dozvolu zbog poreznih dugova kluba s Koševa.

Slična situacija je i sa šefom stručnog štaba Goranom Sablićem koji i danas neće biti na klupi koševskog ligaša, ali koji i pored svih nedaća očekuje dobro izdanje svog tima.

"Imali smo čitavu sedmicu da se nakon utakmice protiv Zrinjskog oporavimo i mentalno i fizički. Ekipa je na treniznima radila dobro i kvalitetno, tako da smo spremni za ovu utakmicu. Što se tiče nedostataka, sigurno da je otežavajuća okolnost to što nećemo moći računati na Dupovca, kao i igrače koji iz objektivnih razloga ne mogu biti na raspolaganju za utakmice. Igramo protiv protivnika koji će igrati na krilima dobrog rezultata kojeg su ostvarili u utakmici protiv Veleža u ponedjeljak. Očekujemo da će biti motivirani i spremni za utakmicu sa nama, a mi znamo šta moramo raditi. Cilj nam je da odigramo kvalitetniju utakmicu u odnosu na prethodnu i da pokušamo osvojiti sva tri boda", kazao je Sablić.

Novi premijerligaš Rudar je u prošlom kolu priredio veliko iznenađenje pobjedom u Mostaru protiv Veleža 2:0 i sada s velikim samopouzdanjem dočekuju susret protiv oslabljenog Sarajeva.

Zanimljivo će biti i na Mokrom Docu gdje još jedan novi premijerligaš Posušje dočekuje aktuelnog šampiona tim Borca.

Posušaci su bez bodova nakon tri utakmice, ali igrom su zaslužili mnogo više, što im daje nadu da mogu parirati i Banjalučanima.

S druge strane, Borac je nakon ispadanja iz Evrope promijenio trenera, te će Zoran Milinković debitovati na klupi aktuelnog prvaka BiH i nada se da će mandat početi trijumfom.

Posljednji meč odigrat će Radnik i Velež. Domaći su nakon uvodna dva poraza osvojili vrijedan bod na gostovanju protiv Širokog Brijega i pokušat će iskoristiti umor Rođenih od evropskih nastupa.

Velež će i u ovome meču sigurno nastupiti u kombinovanom sastavu, ali Rođeni su bez obzira na sve favoriti protiv ove sezone podmlađenih Bijeljinaca i pokušat će popraviti utisak nakon poraza od Rudara.

Rezultati i parovi 4. kola Premijer lige:

Subota, 7. augusta:

Leotar – Tuzla City 0:2

Sloboda – Široki Brijeg 0:0

Zrinjski – Željezničar 3:0

Nedjelja, 8. august:

Posušje – Borac (16.55, Arena Sport) Zoran Grbić (Prijedor)

Rudar – Sarajevo (17, Moja TV) Antoni Bandić (Grude)

Radnik – Velež (19, Arena Sport) Luka Bilbija (Prijedor)

Tabela: