Sarajevo i Posušje večeras na Koševu igraju za prve bodove u Premijer ligi BiH

nogomet
Nogometaši Sarajeva večeras će na stadionu "Asim Ferhatović Hase" u glavnom gradu Bosne i Hercegovine dočekati Posušje.

 

Radi se o utakmici trećeg kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u koju obje ekipe ulaze sa 0 bodova.

Naime, obje ekipe su odigrale po jednu utakmicu. Sarajevo je igralo u prvom kolu protiv dobojske Sloge, dok je u drugom kolu bilo slobodno. Posušje nije igralo duel prvog kola, a u drugom se sastalo sa Širokim Brijegom. Zanimljivo, i Sarajevo i Posušje su poraženi identičnim rezultatom - 2:1.

Na klupi Sarajeva u četvrtoj utakmici u sezoni sjedit će treći trener. Mirza Varešanović je vodio ekipu u dvije evropske utakmice protiv Torpeda nakon čega je Mensur Dogan imenovan kao privremeno rješenje i doživio je poraz na Koševu od Sloge, a novi strateg Bordo tima Simon Rožman bi trebao debitovati na klupi večeras protiv Posušja.

Trebao bi, jer još uvijek nije zaveden u sistem Comet, odnosno sva potrebna papirologija mu do jučer nije bila završena, te bi pored aut-linije večeras mogao biti neko drugi umjesto njega.

"Posušje je izbalansirana ekipa i moramo biti dobri, ozbiljni i fokusirani u svakoj sekundi jer nas oni mogu veoma brzo kazniti. Što se tiče toga hoću li voditi ekipu s klupe, mogu reći da se ljudi u klubu 'ubijaju od posla' da završe svu potrebnu papirologiju i ovim putem im se zahvaljujem. Ako ne budem mogao sjediti na klupi, naći ćemo neko rješenje", poručio je Rožman jučer na konferenciji za medije.

Susret Sarajevo - Posušje igra se večeras s početkom u 21 sat na stadionu "Asim Ferhatović Hase" uz direktan TV prijenos na Arena Sportu.

Parovi trećeg kola:

Sarajevo - Posušje (11. august, 21:00, Arena Sport)

GOŠK - Zvijezda 09 (12. august, 17:00)

Igman - Sloga (12. august, 17:00, Arena Sport)

Željezničar - Borac (12. august, 20:45, Arena Sport)

Široki Brijeg - Tuzla City (13. august, 21:00, Arena Sport)

Zrinjski - Velež (odgođeno)