Sarajevo nakon osam mjeseci danas igra utakmicu na Koševu, mostarski derbi u Vrapčićima

fk sarajevo
Danas se u Posušju, Sarajevu i Vrapčićima igraju susreti 27. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine.

 

Današnji program počinje u 16 sati utakmicom između Posušja i Leotara na stadionu Mokri Dolac. Radi se o duelu ekipa koje se bore za opstanak u ligi, a ekipa koja pobijedi bi napravila veliki korak ka ispunjenu tog cilja.

Nakon tog duela, u 18 sati na travnjak stadiona "Asim Ferhatović Hase" će istrčati nogometaši Sarajeva i Tuzla Cityja.

Sarajevo je posljednju utakmicu na Koševu igralo 6. augusta prošle godine, te će nakon osam mjeseci renoviranja travnjaka konačno zaigrati na svom terenu, ali i bez svojih najvatrenijih navijača.

Horde zla bojkotuju domaće utakmice Bordo tima koji će tako biti bez podrške sa sjeverne tribine, no sigurno će biti gledatelja na istočnoj i zapadnoj tribini s obzirom da su čelnici Sarajeva odlučili dati besplatan ulaz za današnji susret.

Što se tiče same utakmice, ona je od izuzetnog značaja za obje ekipe. Sarajevo bi se pobjedom bodovno izjednačilo sa Željezničarom koji trenutno zauzima treću poziciju na tabeli, dok se gosti grčevito bore za opstanak i nepovoljan rezultat na Koševu bi ih mogao dovesti u izuzetno tešku situaciju.

Današnji program zatvara derbi susret u Vrapčićima gdje će Velež na stadionu Rođeni od 20:30 sati dočekati Zrinjski.

Zrinjski bi pobjedom u mostarskom derbiju nakon ovog kola mogao biti i krunisan titulom prvaka Bosne i Hercegovine. Naime, ukoliko Plemići pobijede Velež, a Borac sutra ne savlada Igman, Zrinjski će šest kola prije kraja odbraniti titulu prvaka Bosne i Hercegovine.

No, za trijumf će se Zrinjski večeras morati namučiti s obzirom da i Veležu treba pobjeda jer se bori za izlazak u Evropu, te nema sumnje kako nas očekuje spektakularna utakmica.

Tekstualne prijenose susreta Sarajevo - Tuzla City i Velež - Zrinjski moći ćete pratiti na portalu Klix.ba.

Današnji parovi 27. kola Premijer lige:

Posušje - Leotar (16:00)

Sarajevo - Tuzla City (18:00, MYTV)

Velež - Zrinjski (20:30, Arena Sport)