Sarajevo rutinski u Posušju ostvarilo prvu pobjedu u sezoni

.

Nogometaši Sarajevo pobijedili su na stadionu Mokri Dolac u drugom kolu Premijer lige BiH ekipu Posušja rezultatom 2:0 te su tako ostvarili prvi trijumf u novoj takmičarskoj sezoni nakon uvodna tri neuspjeha računajući i evropske mečeve.

U prvom dijelu prvog poluvremena uglavnom se igralo na sredini terena pa i nije bilo većih uzbuđenja, a prvu veliku priliku vidjeli smo u 33. minuti kada je Bodul uputio prizeman šut, ali je siguran bio golman domaćih Baćak.

Bordo tim je terensku inicijativu krunisao šest minuta prije odlaska na odmor kada se Cmiljanić sjajno snašao u šesnaestercu domaćih te pospremio loptu u mrežu za vodstvo Sarajeva.

Do odlaska na odmor obje ekipe su mogle postići po gol, ali je Dizdarević odbranio udarac Leke, dok je Cmiljanić iz dobre pozicije bio neprecizan pa je ostalo 0:1 nakon prvih 45 minuta igre.

Posušje je u drugom poluvremenu igralo znatno bolje, a dvije odlične šanse propustili su Landeka i Lauš, kojeg je novom dobrom intervencijom zaustavio Dizdarević.

Kazna za sve promašaje domaćih stigla je u 71. minuti kada je Ljubić nespretno pospremio loptu u svoju mrežu nakon što je Palić udarcem glavom pogodio prečku. Do kraja utakmice više nije bilo promjena pa je ostalo 0:2 za Sarajevo.

Bordo tim je današnjim trijumfom skočio na četvrto mjesto Premijer lige BiH, dok je Posušje ostalo na posljednjoj poziciji.

Posušje u narednom kolu Premijer lige BiH gostuje Željezničaru, dok će Sarajevo na svom stadionu dočekati Zrinjski.

Rezultat i strijelci:

Posušje - Sarajevo 0:2 (Cmiljanić 39', Ljubić ag. 72')

Tabela: