Sarajevo s igračem manje osvojilo bod protiv Borca i produžilo niz bez poraza

Sarajevo
U derbi meču 18. kola Premijer lige Borac i Sarajevo su remizirali 2:2, pa je Bordo tim nastavio nevjerovatan niz bez poraza u ovome šampionatu.

 

U derbi meču 18. kola Premijer lige Borac i Sarajevo su remizirali 2:2, pa je Bordo tim nastavio nevjerovatan niz bez poraza u ovome šampionatu.
Sarajevo je odlično otvorilo utakmicu i bilo je bolji rival. Prvu veliku šansu imao je Hebibović, ali je Dujaković u posljednji čas uklizao i spasio, a u nastavku akcije nakon odbijene lopte pokušao je Handžić, a Pavlović je sjajno odbranio.

Bordo tim je imao više od igre i u nastavku, ali je Borac poveo u 19. minuti. Nakon jedne dubinske lopte snažni Lukić je dobio duel s Miličevićem i odlično je uposlio Ziljkića koji je odmjerenim i preciznim šutem s desetak metara iskosa matirao nemoćnog Kovačevića za 1:0.

Borac se nakon vodstva orijentisao na kontre, dok je Sarajevo napadalo, ali bez pravih prilika. Tek je Hebibović u finišu prijetio udarcem iz daljine, pa se na odmor otišlo vodstvom Banjalučana 1:0.

Start drugog dijela nije bio obećavajući, ali sredinom nastavka počela su prava uzbuđenje.

Prvo je Sarajevo poravnalo u 60. minuti preko Fanima. Handžić je sjajno centrirao s lijeve strane, a brzonogi nogometaš je majstorski primio loptu i poslao je kroz noge Pavlovića za 1:1.

Igra se potom rasplamsala s obje strane, a Bordo tim je imao sjajnu kontru u kojoj je Hebibović izblokiran, da bi na drugoj strani odmah uslijedila kazna.

Zakarić je ostavio povratnu loptu za Vranješa koji je izvanrednim udarcem sa 20 metara pogodio donji desni ugao gola gostiju za novo vodstvo Borca 2:1.

To nije bio kraj nevoljama gostiju koji su u 72. minuti ostali bez isključenog Hebibovića. Desni bek tima s Koševa zaradio je dva žuta kartona za samo 120 sekundi i Sarajevo je meč završilo s deset igrača.

I kada se činilo da će tako ostati, pet minuta prije kraja Bordo tim je stigao do vrijednog boda. Sušić je sve sjajno uradio po lijevoj strani i odigrao je povratnu loptu za Fanima, a Englez je sjajnim udarcem sa vrha kaznenog prostora postavio konačnih 2:2.

Sarajevo je kolo prije kraja prvog dijela prvenstva osiguralo titulu jesenjeg prvaka sa 42 boda, dok je Borac trećeplasirani sa 32 boda.