Sarajevo - Velež 0:0: Bordo tim propustio dvije velike šanse na otvaranju utakmice

.
Nogometaši Sarajeva i Veleža večeras od 19:00 sati na stadionu Bilino Polje u Zenici igraju finalnu utakmicu Kupa BiH, a tekstualni prijenos susreta možete uživo pratiti na portalu Klix.ba.

 

3' - Prva velika prilika na utakmici. Šutirao je Kapić, ali je lopta otišla za malo pored gore.

1' - Počela je utakmica u Zenici!

18:57 - Intonira se himna Bosne i Hercegovine. Sve je spremno za početak utakmice. Vrijedi istaći da su najvatreniji navijači Veleža Red Army zakasnili te još nisu ušli na stadion.

18:55 - Glavni sudija je Irfan Peljto iz Sarajeva, a pomagat će mu Senad Ibrišimbegović (Travnik) i Arnel Novalić (Doboj). Za ovaj su meč angažovana i dvojica dodatnih sudija iza gola, a to su Ermin Sivac iz Zenice i Mirza Kazlagić iz Cazina.

18:50 - Oba tima nisu uspjela osigurati plasman u Evropu kroz šampionat, pa im je finalna utakmica Kupa jedina preostala prilika da poprave utisak i spase sezonu. Favorita nema, jer Sarajevo igra jednu od najlošijih prvenstvenih sezona u novijoj historiji, zbog čega su u finišu sezone promijenili trenera i pokušat će šok-terapijom razdrmati ekipu u najvažnijoj utakmici. S druge strane, u taboru Rođenih vlada fenomenalna atmosfera i svi su duboko uvjereni da Velež može osvojiti prvi trofej nakon 1986. godine.

18:45 - Oba kluba će večeras imati veliku podršku svojih navijača. Veležovci su već tokom dana okupirali Zenicu te je svima jasno da će Rođeni imati nešto više navijača na svojoj strani.

Međutim, ni Sarajevo neće biti bez podrške, a Horde zla su u Zenicu stigli raznim prijevoznim sredstvima. Nakon što su se skupili na željezničkoj stanici, u korteu su stigli na stadion.

18:40 - U sastavu Veleža je veliki hendikep što se na klupi našao jedan od najboljih igrača ekipe Nermin Haskić koji se ranije žalio na povredu.

Za Rođene će od prve minute igrati: Marko Jovičić, Slaviša Radović, Denis Zvonić, Samir Zeljković, Mehmed Ćosić, Nemanja Anđušić, Haris Ovčina, Dino Hasanović, Alen Dejanović, Arman Džanković i Samir Radovac.

Na klupi su ostali: Slaviša Bogdanović, Adin Bajrić, Omar Pršeš, Tarik Isić, Tarik Šikalo, Nermin Haskić, Brandao, Edo Behabović i Dženan Zajmović.

18:35 - Treneri Fudbalskih klubova Sarajevo i Velež Dženan Uščuplić i Feđa Dudić odabrali su sastave za večerašnje finale. Uščuplić nije mnogo eksperimentisao pa je izveo identičan sastav kao njegov prethodnik na klupi Aleksandar Vasoski u nedavnom derbiju protiv Željezničara (1:1).

OBJAVU POGLEDAJTE OVDJE.

Sarajevo će utakmicu početi u sastavu: Belmin Dizdarević, Halid Šabanović, Darko Lazić, Anel Hebibović, Andrej Đokanović, Mersudin Ahmetović, Dal Varešanović, Nihad Mujakić, Amer Dupovac, Rifet Kapić i Asmir Suljić.

Na klupi su: Adnan Kanurić, Selmir Pidro, Mirko Oremuš, Darko Bodul, Krste Velkoski, Adnan Šećerović, Dražen Bagarić, Kerim Palić i Hamza Čataković.

18:30 - Poštovani čitatelji portala Klix.ba, dobro došli na tekstualni prijenos utakmice finala Kupa Bosne i Hercegovine između Sarajeva i Veleža. Susret se igra na stadionu Bilino Polje u Zenici s početkom u 19:00 sati. Ako je suditi po trenutnoj situaciji, večeras nas očekuje spektakularna atmosfera na stadionu.

Foto: N1