Sari: Pjanić povrijeđen

pijanic
Nije bio u sjajnoj formi, tako da nisam htio ništa prepuštati slučaju i rizikovati neku ozbiljniju povredu mišića

 

Trener Juventusa Mauricio Sari (Maurizio Sarri), nakon domaćeg remija (2:2) sa Atalantom, izjavio je da je Miralem Pjanić (30) ima problema sa povredom aduktora.

- Pjanić ima problem s aduktorom. Nije bio u sjajnoj formi, tako da nisam htio ništa prepuštati slučaju i rizikovati neku ozbiljniju povredu mišića. Igramo utakmice svaka tri dana, pa smo donijeli takvu odluku da ne ulazi u igru, rekao je Sari. 

Juventus je oba gola postigao iz penala koje je realizovao Kristijano Ronaldo (Cristiano). 

- Trenutno je jako teško svima igrati protiv Atalante. Imali su niz od devet pobjeda... Mi smo u drugom poluvremenu bili bolji, preuzeli kontrolu nad igrom kada smo primili drugi gol. Moramo biti zadovoljni jer samo igrali protiv jedne od najboljih ekipa u Evropi, zaključio je trener Juventusa.

Inače, Ronaldo je za dvije nepune sezone za Juventus postigao ukupno 60 golova u 83 utakmice. Najviše asistencija - šest, imao je od Pjanić (30), koji će od naredne sezone igrati za Barcelonu, te pet od Paula Dinbale (Dybala), četiri od Marija Mandžukića, po tri od Bleza Matuidija (Blaise) i Rodriga Bentakura (Bentancur)... 

Ronaldo je ove sezone sa 28 golova najbolji strijelac Juventusa... S druge strane, Pjanić je ove sezone odigrao 39 klupskih utakmica i postigao tri gola, uz pet asistencija.