Saudijci odustaju od Messija: "Ovom čovjeku novac nije bitan"

.
Shvatili su da ne želi doći

 

Lionel Messi odbio je prije nekoliko dana najveću ponudu u historiji fudbala. Al Hilal mu je ponudio 400 miliona eura godišnje, ali Argentinac je rekao 'ne' te je odlučan da se vrati u Barceloni koja priprema teren za njegovo dovođenje. Zbog toga su u Saudijskoj Arabiji na kraju i odustali od najboljeg fudbalera svijeta.

Lionel Messi nije želio otići u Saudijsku Arabiju. Al Hilal je najboljem fudbaleru svijeta ponudio nestvarnih 400 miliona eura po sezoni, no Leo je odbio najveću ponudu u historiji fudbala.

Razlog odbijanja ponude je sasvim jasan. On i porodica žele nazad u Barcelonu, a katalonski velikan već uveliko radi na njegovom povratku i razgovori o finansijskim detaljima su počeli s igračem i s čelnicima La Lige.

Bogati Saudijci su shvatili da nema nikakve šanse da dovedu Messija. Marca piše da i oni polako odustaju od transfera i povući će se i trke za njegov potpis.

"Klubovi iz Saudijske Arabije polako odustaju od potpisa iz snova - Lionela Messija", piše Marca i dodaje se:

"Shvatili su da novac u ovom slučaju nije bitan i da on Messiju ne predstavlja. Situacija nije ni blizu kao u slučaju s Cristianom Ronaldom", piše ugledni španski list.

Messi silno želi povratak na Camp Nou. Navijači već sedmicama uzvikuju njegovo ime i gotovo je izvjesno da ćemo čuvenog Argentinca ponovo gledati u dresu katalonskog giganta.

Podsjetimo, Al Nassr Cristiana Ronalda plaća 200 miliona eura godišnje i ovo je trenutno najveći ugovor u svijetu fudbala.

Lionel Messi odbio najveći ugovor u historiji fudbala - Zarađivao bi 13 eura po sekundi

Lionel Messi dobio je nezapamćenu ponudu. Al Hilal iz Saudijske Arabije ponudio mu je ugovor od 400 miliona eura po sezoni za potpis ugovora, ali najbolji fudbaler svijeta je ovu cifru odbio.

Argentinski TyC Sports navodi kako se Messi zahvalio na ponudi čelnicima Al Hilala. Odbio je 400 miliona eura i ima želju da ostane u Evropi.

Leo se po svemu sudeći planira vratiti u Barcelonu. Navodno su već pokrenuti razgovori na tu temu i traži se finansijska struktura po kojoj bi Messi mogao ponovo doći na Camp Nou.

Ponuda PSG-a je već odbijena. Messi ne želi više igrati za pariški klub i izvjesno je da ćemo ga gledati u dresu Barcelone, ako Katalonci ispoštuju finansijsku strukturu.

Da je prihvatio ponudu Al Hilala zarada koju bi imao argentinski čarobnjak nešto je neviđeno u svijetu profesionalnog sporta gdje je dosta ogromnih ugovora.

Cifre su nestvarne. Dovoljno govori činjenica da bi 35-godišnji Argentinac zarađivao 13 eura po sekundi, 771 euro po minuti, 46.000 eura po sati, 1.1 milion eura po danu i 33.33 miliona eura mjesečno.

Ovakve cifre definitivno niko nikada u svijetu sporta nije dobio, a pitanje je da li bi je uopšte iko odbio jer se radi o sumanutoj cifri.

Messi je u ove dvije sezone imao ugovor od 38 miliona eura u PSG-u. Ranije je u Barceloni za pet godina inkasirao 555 miliona, a takav je ugovor tražio i prije odlaska u PSG.

Kako mu Barca nije mogla ponuditi iste uslove, otišao je iz kluba, ali sada je sve spremno za veliki povratak i to uz mnogo manju platu.