Saudijci žele sve zvijezde iz Evrope, osim jednog igrača Reala: "Ne, hvala. Zadržite ga!"

.
Javno su ga ponizili

 

Ima li većeg poniženja za nekog fudbalera od onog kada mu neki klub javno poruči da ga ne želi u svojim redovima? To se desilo zvijezi Real Madrida koja prolazi kroz očajan period. 

Saudijci proteklih sedmica pokušavaju dovesti brojne zvijezde iz Evrope, uglavnom uspjevaju u tome pošto su do sada realizovali niz vrhunskih transfera.

Međutim, ni Saudijci nisu toliko naivni. Pokazuje to slučaj Realovom Ferlanda Mendyja, skoro 50 miliona plaćenog lijevog beka koji na terenu djeluje zaista loše.

Francuz je tokom pripremnog perioda bio toliko loš da su ga navijači Reala javno nudili klubovima iz Saudijske Arabije, ali su dobili odbijenicu.

OBJAVU POGLEDAJTE OVDJE.

Klub koji je odgovorio da ne želi Mendyja je Al Fateh za kojeg između ostalih nastupaju Denayer i Cristian Tello. Dakako, se uopšte ne radi o timu koji je u vrhu saudijskog fudbala.

"Hvala vam, ali ga zadržite u svom timu", poručili su iz Al Fateha što je sigurno dodatni udarac za samopouzdanje za 28-godišnjaka.

Dodatni udarac za Mendyja je sitgao nakon prijateljskog duela protiv Barcelone kada je zadobio povredu koja će ga van terena odvojiti mjesec dana.

Francuz ima konstantnih problema sa povredama i pravo je čudo kako je i dalje član Reala. Florentino Perez bi ga najradije prodao, ali zainteresovanih klubova i nema.

Dolaskom Frana Garcije jasno je da će Mendy i u novoj sezoni imati malo prostora za igru, a sada se nakon nove povrede i prodaja čini nemogućom.

Mendyja ne žele ni Saudijci bez obzira što se radi o igraču koji je svojevremeno kotirao za jednog od najboljih lijevih bekova na svijetu zbog čega ga je između ostalog Real i doveo.

Na stadion Santigao Bernabeu je stigao 2019. godine, plaćen je vrtoglavih 48 miliona eura, ali ispostavilo se da je to među lošijim poslovnim potezima Pereza u posljednje vrijeme.