Saudijska Arabija ruši sve granice normalnog - Lionelu Messiju ponuđen nezapamćen ugovor

.
Ronaldu dovode konkurenciju

 

Cristiano Ronaldo (37) potpisao je sa saudijskim Al Nassrom najveći ugovor u historiji fudbala vrijedan 200 miliona eura po sezoni, a ovaj rekord mogao bi biti srušen jer veliki rival Al Hilal želi Lionela Messija i to za cifru od 300 miliona eura po sezoni.

Rivalstvo Cristiana Ronalda i Lionela Messija u prethodnih 15-ak godina konstantno je punilo naslovnice svih svjetskih medija, a ono bi moglo biti nastavljeno i u Saudijskoj Arabiji.

Nakon što je Al Nassr u najvećem potpisu ikad za 200 miliona eura godišnje doveo Cristiana Ronalda, njihov najveći rival Al Hilal spreman je u Saudijsku Arabiju dovesti Lionela Messija i to za nestvarnu cifru.

Mundo Deportivo tvrdi kako je ovaj klub spreman Messiju ponuditi ugovor za pamćenje - 300 miliona eura po sezoni.

Kako navodi ovaj list, Al Hilal će pokušati nagovoriti Messija da prihvati ovu ponudu tokom gostovanja PSG-a u Saudijskoj Arabiji, gdje će francuski klub odigrati prijateljski meč protiv spojenih ekipa Al Nassra i Al Hilala.

Vlada Saudijske Arabije obećala je pomoći Al Hilalu oko dovođenja Messija, baš kao što je to slučaj u poslu između Ronalda i Al Nassra i ovaj klub može opušteno ponuditi saradnju Argentincu.

Messi već sarađuje sa Saudijskom Arabijom. Njemu se uplaćuju milionski iznosi za promociju turizma ove zemlje i on često preko društvenih mreža promoviše turističke destinacije u ovoj zemlji.

Sada će dobiti ponudu kakva se teško odbija. Al Hilal je spreman da ga učini najplaćenijim fudbalerom ikad i vidjet ćemo hoće li Leo pristati na ovakav ugovor.

Lionel Messi na stolu ima i ponudu za ostanak u PSG-u. I ta ponuda je poprilično impresivna, ali nije ni blizu one iz Saudijske Arabije.

PSG je spreman argentinskom čarobnjaku ponuditi platu od preko 40-ak miliona eura po sezoni uz dodatne bonuse. Ugovor bi bio na dvije godine uz opciju produžetka saradnje za treću.

 

 

Nije to sve što PSG nudi. Spremni su mu dati 30 miliona eura kao bonus na potpis te dio od prodaje dresova što bi njegovu platu moglo podići do 75 miliona eura na godišnjem nivou.

Ponuda iz Saudijske Arabije tri puta je veća od PSG-ove. Messi će na kraju donijeti odluku hoće li put Saudijske Arabije ili će ostati u PSG-u i igrati na vrhunskom fudbalskom nivou.

(Foto: Instagram)