Scene strave i užasa: Pretučena borkinja dala intervju, lice krvavo, zubi poispadali

.
Spremna je za revanš

 

U borbi golim zglobovima za pojas Bare Knuckle Fighting Championship, Melanie Shah poražena je od Britain Hart. Britanka je nakon krvave borbe dala intervju u kojem su se jasno vidjeli tragovi udaraca na njenom licu i taj prizor je mnoge ostavio bez teksta.

Melanie je britanska predstavnica borilačkih sportova i ona nastupa u boksu s golim zglobovima, odnosno bez rukavica.

U prve dvije borbe savladala je Šveđanku Mathildu Wilson i Amerikanku Sydney Smith. U trećoj borbi je odmjerila snage s Amerikankom Britain Hart, koja je odnijela pobjedu.

Nakon pet izuzetno krvavih rundi, Shah je izgubila jednoglasnom odlukom sudija. Kada je davala intervju nakon borbe, moglo se vidjeti koliko joj je lice teško oštećeno. Vidljive su brojne modrice i posekotine, kao i nedostatak zuba.

VIDEO POGLEDAJTE OVDJE.

I pored brojnih povreda, nije krila da je ova borba za nju predstavljala dragocjeno iskustvo.

"Poslije prve runde shvatila sam da je bila mnogo čvršća nego što sam očekivala. Očekivala sam da će biti malo umornija. Nije išlo kako sam planirala, ali sam ipak sretna što sam preživjela svih pet rundi. Iako ne izgledam tako, svidjelo mi se. Volim biti u ringu i izazivati ​​sebe", rekla je.

Shah nije krila činjenicu da bi, ako bi imala priliku da ima revanš sa Hartom, bila spremna prihvatiti.

"Da mogu da se ponovo borim sa njom, mislim da bih pristala. Iako sam se borila kako volim, povukla sam se više nego što je trebalo. Da imam priliku za popravni, vjerovatno bih neke stvari drugačije uradila", dodala je.

Za Hart je to bila druga uspješna odbrana šampionskog pojasa Bare Knuckle Fighting Championship. U martu je pobijedila sunarodnjakinju Jennifer Clausius.