Schumacherova porodica tuži tabloid nakon skandalozog "intervjua" s Michaelom

schumacher
Nakon što su novinari njemačkog lista "Die Aktuelle" napravili skandalozan i lažni "ekskluzivni" intervju sa sedmerostrukim svjetskim prvakom Formule 1 Michaelom Schumacherom, porodica legendarnog pilota spremna je tužiti tabloid.

 

I dok stvarno stanje Schumachera niko ne zna, jer porodica štiti njegovu privatnost, naslov podebljanim slovima na naslovnici časopisa "Die Aktuell" privukao je pažnju:

"Michael Schumacher: prvi intervju".

Ipak, iza čitave akcije stoji lažni razgovor, u kojem su urednici časopisa "Die Aktuell" vještačkom inteligencijom formulisali odgovore na pitanja iz intervjua.

Tek kao mala indikacija da je intervju lažan, ispod podebljanog naslova malim slovima može se naći dodatak "Zvuči varljivo stvarno".

U toku lažnog intervjua, Schumacher konačno daje odgovore da li će se, na primjer, u budućnosti vratiti u javnost i kakvo je njegovo zdravstveno stanje.

Umjetna inteligencija je odgovorila da Schumi "može stajati uz pomoć najbližih te da bez podrške porodice ne bi preživio toliko teških godina".

Nakon svega, Schumacherova porodica je potvrdila agenciji Reuters da planira tužbu, a mnogi su ovaj potez tabloida ocijenili kao neukusan i bezosjećajan.

Fanovi Michaela Schumachera također su bili šokirani potezom tabloida i na društvenim mrežama su iskalili svoj bijes i osudili sramno ponašanje.

Podsjetimo, sedmerostruki svjetski prvak je stradao 29. decembra 2013. na skijanju u francuskim Alpama udarivši glavom o stijenu.

Iako je nosio skijašku kacigu, doživio je teške povrede glave i prebačen je u bolnicu u Grenobleu gdje je podvrgnut operacijama i stavljen u induciranu komu.

Jedine izjave koje smo proteklih devet godina čuli od njegove menadžerice Sabine Kehm su općenite naravi i govore o tome da njegova porodica pokušava učiniti sve najbolje kako bi se Michael Schumacher oporavio, te da mole javnost za poštovanje privatnosti.