Šef La Lige obradovao navijače Barcelone: "Odlazak Busquetsa početak je Messijevog povratka"

.
Jasna poruka

 

Lionel Messi sve je bliži povratku u Barcelonu, a da bi se čuveni Argentinac na kraju zaista mogao vratiti na Camp Nou govore riječi prvog čovjeka La Lige Javiera Tebasa koji je večeras istakao da je katalonski velikan započeo proces dovođenja klupske legende.

Lionel Messi na stolu ima ogromnu ponudu iz Saudijske Arabije. Al Hilal uz pomoć države mu je spreman ponuditi ugovor od 600 miliona dolara po godini, no Leu novac nije sve u životu i on je spreman da se vrati u Barcelonu za mnogo manju platu.

Katalonski velikan uveliko radi na povratku klupske legende. La Liga im je spremna dati zeleno svjetlo za potpis uz uslov da se riješe nekolicine igrača u iznosu od 100 miliona eura.

Barca je spremna za to, a i sama činjenica da je u platama oslobođeno čak 37 miliona eura godišnje zbog odlaska Sergija Busquetsa pokrenula je proces povratka Messija na Camp Nou. Potvrdio je to prvi čovjek La Lige Javier Tebas.

"Odlazak Busquetsa početak je Messijevog povratka. Ipak, potrebno je da naprave još nekoliko stvari. Još nisam dao nikakvu dozvolu", saopštio je Javier Tebas.

Barcelona bi u narednom periodu trebala završiti sve obaveze koje su potrebne za povratak legendarnog Argentinca, a jedan dio je prodaja određenih fudbalera.

Lako mogu zaraditi 100 miliona eura na transferima Raphinhe (80 miliona), te Ansu Fatija i Ferrana Torresa (50 miliona eura), ali i Francka Kessieja, koji je također na izlaznim vratima kluba.

Što se Messijeve plate tiče ona bi trebala iznositi oko 10 miliona eura po sezoni, ali bi Argentinac dobio brojne bonuse u prodaji ulaznica, TV prava, dresova, pa bi se ta cifra mogla popeti na enorman iznos.

Lionel Messi je Barcu napustio 2021. godine kao slobodan igrač nakon što klub nije mogao ispuniti ekonomske zahtjeve za potpis novog ugovora. Među brojnim ponudama odlučio se za prelazak u PSG.

Međutim, boravak u Parizu je bio za zaborav. Messi i ekipa nisu napravili previše, pa su navijači ovog tima više vrijeđali Argentinca nego što su mu aplaudirali.

Messi je tokom karijere u Barceloni osvojio sve što je mogao. Porušeni su brojni rekordi, a on je u 778 odigranih utakmica postigao 672 pogotka i upisao je 303 asistencije.