Selektor BiH odredio spisak rukometaša za EP

BiH će igrati u grupi D Evropskog prvenstva u Trondheimu, a rivali će joj biti domaćin Norveška, te Francuska i Portugal.

Bilal Šuman, selektor rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, odredio je devetnaest igrača na koje će računati na debitantskom nastupu na Evropskom prvenstvu, prenosi agencija Anadolija.

Turnir najboljih selekcija „Starog kontinenta“ igrat će se od 9. do 26. januara u dvoranama Austrije, Švedske i Norveške.

Od dvadeset i dva igrača, koji su obavili završni dio priprema u hrvatskom Poreču, otpali su Enes Keškić, Saša Puljizović i Adi Ahmetašević.

Bosna i Hercegovina će igrati u grupi D Evropskog prvenstva u Trondheimu, a rivali će joj biti domaćin Norveška, Francuska i Portugal.

U drugi krug plasirat će se po dvije prvoplasirane reprezentacije iz svake od šest grupa.

Otvaranje protiv domaćina

Prvu utakmicu rukometni „Zmajevi“ igrat će 10. januara protiv Norveške sa početkom u 20:30 sati. Slijedi duel sa Portugalcima dva dana kasnije, te sa Francuzima 14. januara.

Tako će u historiju bh. rukometa ući slijedeći rukometaši:

Golmani Benjamin Burić i Nebojša Grahovac,

Krila: Alen Ovčina, Srđan Predragović, Ibrahim Haseljić;

Bekovi: Mirsad Terzić, Nikola Prce, Marko Panić, Josip Perić, Dejan Malinović, Ivan Karačić, Marko Tarabocchia, Igor Mandić, Dino Hamidović, Marin Vegar, Mirko Herceg;

Pivoti: Muhamed Toromanović, Vladimir Vranješ, Senjamin Burić.

Izvor: Agencije