Selektor Crne Gore pred gostovanje u Zenici: "Tri puta s Bosancima je bilo tako, ali ovaj put neće"

.
Crna Gora u petak gostuje u Zenici i pokušaće da skine skalp reprezentaciji Bosne i Hercegovine u susretu grupe 3 B Lige nacija.

 

Interesantno da su do sada Zmajevi tri puta odmjerili snage sa Crnogorcima i sva tri puta je bilo neriješeno. Prema riječima selektora Crne Gore Miodraga Radulovića, ovaj put neće biti tako.

“Crna Gora i BIH su igrale tri puta, tri puta je bilo neriješeno, siguran sa da ovoga puta neće biti tako”, kazao je Radulović.

“Mi se spremamo da naredne godine, kroz kvalifikacije, izborimo direktan plasman na veliko takmičenje. To je bila vizija za Ligu nacija. Zahvaljujući igračima, njihovom kvalitetu, požrtvovanju i borbenosti stigla je nagrada, došla je šansa i mi smo spremni da se borimo da je ugrabimo”, rekao je Radulović danas, na okupljanju crnogorskih igrača.

Crna Gora je do prilike došla efektnim pobjedama nad Rumunijom (2:0 u Podgorici, 3:0 u Bukureštu), remijem sa Bosnom i Hervegovinom kod kuće (1:1), uz poraz komibinovanog tima u Finskoj (2:0), na četiri meča odigrana u junu...

“Nama je sada imperativ da ponovimo igru i odnos koji nas je krasio u junu. Siguran sam da možemo da ispunimo sve to, a u tom slučaju rezultat neće izostati. Očekujem sportsku atmosferu, kakva je bila u Podgorici i kakvu bi trebalo da propagiraju sportisti, očekujem pun stadion i veliku borbu na terenu”, kazao je selektor Crne Gore.

Crnogorcima igra samo pobjeda i neće kalkulisati u petak.

"Broj napadača koje sam pozvao govori kako želimo da igramo i djelujemo. Želimo da iskoristimo napadački potencijal koji imamo. Milim da njima 'odzvanja' utakmica u Podgorici, imali smo prečku Jovovića kod 0:0, veliku šansu kod 1:1... Trudićemo se da ponovimo igru kakvu smo pokazali u prvom meču, a potrebno nam je i malo sreće. Mislim da su je Bosanci imali i protiv nas, i protiv Rumunije i Finske kod kuće...”, naglasio je Radulović.

Stevan Jovetić, koji nije igrao za Herthu od 27. avgusta, također je sa reprezentacijom, dok je otpao stoper Atletica Stefan Savić.

“Vidjećemo koliko će Stevan moći da pomogne, a vjerujem da hoće. Za posljednje dvije utakmice potrebni su nam 100 posto spremni i zdravi momci”, naglasio je Radulović.

Stefan Mugoša, koji je postigao hat-trick protiv Rumuna, nedavno je preležao koronavirus, ali Radulović svakako računa na njega.

“Posljednjih sedam dana je trenirao, mnogo je bitan za našu igru. Očekujemo njegov udio u ove dvije utakmice”, rekao je Radulović.